Zonder Blaastest Doorrijden

Wekker staat op 7 uur, maar pas om half 9 word ik weer wakker. Vandaag schilder dag, of eigenlijk meer kwast dag. De houten balken die op de slaapkamer zichtbaar blijven moeten een keer in de beits gezet worden. Het aanbrengen van de beits kun je geen schilderen noemen, het is kwasten. De balken zijn ruw en er zitten barsten in. Dan kun je wel willen schilderen maar dat gaat niet. Met een grote ronde kwast borstel in de werf op de balken en in de barsten. Na een paar uur zijn de delen die in het zicht blijven voorzien van een mooie nieuwe laag. Nu kan ik verder niets meer doen in de slaapkamer.

We gaan naar Chantada naar de coöperativa Aira. Volgens de buurman zijn daar wei palen te koop van goed kwaliteit. We gaan dus een kijken wat ze hebben en wat de kosten zijn. Als we overal nieuwe pallen willen zetten dan hebben we er een hoop nodig. Eerst maar eens vragen wat de kosten zijn. En wat mij betreft hoeven er niet overal nieuwe palen te komen. De Aira is net even buiten Chantada. Als we de polderweg er naar toe in rijden staat op een kruising politie. We moeten stoppen. Ik moet een blaas test doen en krijg een dingetje in mijn handen gestopt van een van de agenten. Sol zegt dat ze voor mij moet vertalen. De agenten kijken elkaar aan, vragen of ik gedronken heb. Waarop ik met een nee kan antwoorden. Zonder de blaastest te hoeven doen mogen we doorrijden. Even later rijden we de zelfde weg terug met 20 wei palen achter in.

Op de terug weg zien we op een andere kruising een man zitten met handgemaakte manden. Ze zijn mooi, blijken wat ons betreft niet duur, dus we kopen er een. Terug thuis komt de oude man zonder tanden (waar ik al eens over schreef) de binnenplaats op lopen. Hij verteld weer van alles, delen van zijn Galisisch zonder tanden begin ik te begrijpen. Met een slag om de arm denk ik dat hij vroeg of we paarden gingen houden. Nee dat gaan we niet doen. Verder is hij trots dat hij in Monforte de Lemos zijn eerste corona vaccinatie prik gehad heeft. Tweede mag hij in mei gaan halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *