Zondag, We Doen Het Langzaam, Net Als Internet

Gister avond, na het eten en een Irish coffee (met koffie van de Aldi uit Nederland en whiskey van de Lidl hier) wilde ik nog even een startrail foto maken (voor wie niet weet wat dat is, Google het even). In Nederland moest ik daar altijd een donkere plek in de polder voor zoeken. Hier ben in de polder, en het is hier donker genoeg. Ver rijden hoeft ook niet, ik kan te voet als het moet. Maar het is koud dus ik leg mijn foto spullen in de auto rijdt 100 meter, waarvan 50 achter uit ons weiland aan de overkant van de weg in, zet mijn spullen op om een startrail te maken en ga weer in de auto zitten. Na een uur is het ook wel koud in de auto en ga weer huiswaarts. 100 meter voor uit en ben weer thuis. We gaan naar bed.

We slapen uit, dus geen wekker om 7 uur. Om 9 uur wordt ik wakker van berichtjes van mijn moeder met foto’s van sneeuw. Ik ga uit bed om te checken of ik een muis zie. Geen muis. Koffie aangezet en douchen. Als Sol ook wakker is en ik een rondje met Antares heb gedaan gaan we stook hout kopen. Dat wat wij nog hebben is nog nat. Met de aanhanger achter ons rijden we richting Ourense. De man is nog even bezig en we moeten even wachten zegt hij. We kijken elkaar aan en zeggen ‘dit is geen Spanjaard’. Blijkt te kloppen, hij komt uit Roemenië. De hulpjes die even later overal vandaan komen hebben aan hun rood doorlopen ogen te zien gister avond geen cola gedronken. Als we een kub in geladen hebben rijden we terug en we gaan het hout gelijk uitladen. We kunnen weer stoken voorlopig.

Tijd om de aanvraagformulieren van de zorgverzekering in te vullen. Ze willen veel weten. Volgens de Nederlandse tussen persoon moeten we alles eerlijk invullen maar moeten we zeker niet overdrijven. We zijn dus ieder 5 kilo lichter en mankeren niets.

Antares en ik gaan een rondje lopen en aan de rand van het weiland waar ik gister foto’s maakte, ontdekken we nu weer een punt waar water zo uit de grond stroomt. Ik denk dat we maar een waterleiding bedrijf gaan beginnen, of ik maak er dammen in met generatoren om zo electriciteit op te wekken. Voor zover ik nu heb ontdekt kom ik uit op 5 punten waar we water hebben. Moesten we voor onze grond in Chili nog iemand inhuren om water te zoeken, zien we het nu zo overal uit de grond komen. Over water dus zeker geen zorgen.

Filmpje, Antares aan de wandel.

Sol stookt het vuur op en start met koken en ik begin te schrijven aan de blog post van vandaag. En die is nu klaar.

PS.: Wij bekijken het weer aan de hand van de snelheid van de internet verbinding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *