We Houden De Snelheid Er In Vandaag!

Vandaag is snelheid het thema! Begonnen met het slopen van een oud vies gasfornuis wat hier nog in de keuken stond. Te vies om aan te pakken. Als ik het zwaarste stuk naar beneden wil dragen staat de buurvrouw onder aan de trap en vraagt of ze moet helpen. Nou, als dat kan dan graag. Dat was snelheid 1. Wat ik er mee ga doen vraagt de buurvrouw. Gaat naar de stort zodra wij daar terecht kunnen. Zet gewoon aan de weg, dan nemen zigeuners het mee. Top! Met de buurvrouw alles aan de weg gezet. Dat was snelheid 2. Dan maak ik effe snel van een stuk tafelblad, van een tafel die hier binnen staat, een blad waar het nieuwe gasstel in moet komen. De poten van onze eetkamer tafel (die we straks weer gaan gebruiken) gebruik is als poten voor het blad wat ik net gereed gemaakt heb voor het gasstel. Met de koffie meegerekend was het gasstel klaar voor gebruik in 2 uur tijd. Dat was snelheid 3. Voor deel van snelheid 3 is dat we nu gelijk snelheid 4 te pakken hebben! Koken gaat nu sneller. Aardappelen hoeven nu niet meer om 4 uur aangezet te worden om om 7 uur gaar te zijn.

Daarna ga ik verder met internet. De schotel moet nog aangesloten worden om de modem/router. Kabel had ik gelijk netjes willen doen, maar bij gebrek aan een lader moet het tijdelijk. Ik houd er de snelheid in! En met een uurtje liggen de benodigde kabels op hun plek. Dat is snelheid 5. Dan moet de schotel precies gericht worden op de satelliet. Helaas daar geen snelheid. En ook de modem/router moet verschillende keren herstarten en software updaten. Hier dus geen snelheid. Máár…… als alles dat gedaan is gaan we van langzaam of geen internet via de mobiele telefoons naar razendsnel internet!! Snelheid 6 dus! Zeker, het is geen glasvezel verbinding. Maar we hebben nu een snelle en stabiele verbinding met de buiten wereld.

Dan nog een snelheid er bij. Gister is Sol bij de kapper geweest, de week daarvoor ook. Toen hebben ze het over eten van deze regio gehad en dat wij dat nog niet gegeten hebben. Gister terug van de kapper had Sol een bakje bij. Als ik vraag wat het is zegt ze “eten gekregen van de kapster, Galicisch.” Hebben we de snelheid er vandaag goed in zitten, is het eten ook nog eens snel klaar. Eten van de kapster, snel klaar gemaakt op een snel gasstel. Dat is dus snelheid nummer 7 

Nu snel douchen en de rest van de avond lekker internetten!

….bij welke kapper/kapster in Nederland krijg je trouwens ook eten mee?

….zat ET gister nog in de stal, hebben we die vandaag uitgezwaaid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *