We BBQ-en Als Wij Daar Zin In Hebben!

Helaas regent het vandaag een Paasvuur kunnen we dus wel vergeten. Eigenlijk wel mooi, want dan kan ik nog wat extra snoeihout verzamelen. Zo gezegd zo gedaan, er ligt een extra hoop bij de stapel die er al ligt.

Het is koud in de keuken, Sol wil het hout fornuis aansteken. Dus of ik even wat hout kan hakken. Als even later de fik er in gaat ziet het binnen no time blauw binnen en moeten de ramen weer tegen elkaar open. Wat Sol ook probeert, hij wil niet goed aan en trek zit er ook niet in de schoorsteen. Laat maar uit gaan, zeg ik, zal ik eerst eens de schoorsteenborstel er door heen halen. De horizontale pijp is het probleem. Dat kan ik zien als het luikje aan de voorkant van het fornuis er af is. Als ik even aan het borstelen ben haal ik er de eerste merel er uit. Ja, BBQ-en doen we als wij dat willen, niet als een vogel zijn leven moe is! Na verder borstelen haal ik ook merel 2, 3 en 4 er uit en nog een hoop troep. Daarna ga ik nog even met de stofzuiger aan de gang. Die zit tot 5 keer verstopt met grotere stukken. Na de schoonmaak mag ie weer aan, en nu gaat het goed. Het is weer warm in de keuken.

Na het schrijven van deze post gaan we nog even naar Ourense, de vriezer van de koel/vries combi zit te vol. We willen er een vrieskist bij. We gaan dus even naar de winkel voor een vrieskist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *