Vroeg Op, Maar Eerst Gister Avond

Zoals ik gister schreef wilde we bankrekeningen openen. Naar wat bellen blijken we daar een telefoon nummer voor nodig te hebben. Wij naar een telefoon winkel in Chantada (20km verder op). Om een abonnement af te sluiten blijken we een bank rekening nodig te hebben. Pfff…. we gaan in een cirkeltje! Maar bij Movistar, bleek er naar bellen door de medewerker een optie. We krijgen een abonnement, maar moeten dat wel maandelijks in de winkel komen betalen zolang we geen bankrekening hebben. Ook prima! Kunnen we maandag naar een bank. Als we thuis komen is Antares super blij. Dat is ze altijd, maar nu anders. Liet iemand (Cees en/of Clemmie) weten dat een (dwerg) Schnauzer een echte boerderij hond is, is deze dat nog zeker niet! Eerst was ze bang van koeien, bleek ze nu bang van een muis in de keuken. Tja, voor mij geen punt we wonen ten slotte erg landelijk en daar horen muizen bij. Sol dacht daar anders over en ging, zoals het hoort, op een stoel staan. Na een klopjacht kon ik de muis niet vinden. Even later een harde gil uit de badkamer! Bleek de muis daar te zitten. Uit voorzorg maar een doek voor de slaapkamer deur gelegt, kan ie daar in ieder geval niet in.

Dat was gister avond. Vandaag vroeg op en het fornuis weer opgestookt. Verder slaapt iedereen nog, ook de muis. Even later ga ik met Antares een ander stuk weiland bekijken. Dan belt mijn vader, die wil het liefst tot op de komma nauwkeurig weten waar welke boom staat. hahaha. Als ik op hang belt Sol dat het water van de douche koud blijft. Gas fles is leeg. Nieuwe aangesloten, maar geen warm water. Koppeling die op de fles zit komt mij ook niet bekend voor. Na lang prutsen blijk ik een hendeltje verkeert het hebben gezet. Nu weer warm water. Nu komt er iemand aanrijden, we verwachten iemand van het energie bedrijf omdat het licht hier knippert maar het blijk de postbode (Jan en Roos jullie kaart is aangekomen, bedankt).

De persoon van het energie bedrijf is niet meer geweest. Ik ben er al achter waar het vandaan moet komen. Er staat een pomphuisje, dat blijkt onze waterbron te zijn. De pomp gaat telkens aan als de druk zakt. En de druk zakt omdat er een pijp een bak water vult in het weiland voor de koeien, maar die staan binnen. De afsluiter in de leiding is stuk en kan niet dicht gezet worden. Van de week een nieuwe afsluiter kopen. Dan moet het geknipper ook afgelopen zijn. 

Ook heb ik een boom gevonden zie ik morgen ga om zagen, hij is toch dood. Na nog wat schoonmaak werk zijn we een rondje gaan rijden om de omgeving te gaan verkennen en een stukje bos wat we ergens nog hebben te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *