Vreemde Vogel.

Ik kan natuurlijk weer schrijven dat ik verder gegaan ben aan de kast en de slaapkamer. Ik ben daar ook mee verder gegaan, veel priegel werk. Verder even niets over de werkzaamheden van vandaag.

Ik ben aan het werk en Sol is wat spullen in een kamer aan het uitzoeken als ze me roept. Kom kijken! Raar vogeltje voor het raam. Voor een van de ramen van de kamer die straks eetkamer wordt vliegt een koolmeesje. Hij fladdert recht voor het raam en gaat niet weg, het lijkt als of het koolmeesje binnen wil komen. Doe de luikjes voor de ramen maar dicht, zeg ik. Misschien snapt hij of zij dan dat je niet door een raam kan. Maar gelijk als de luitjes dicht zijn fladdert het vogeltje op dezelfde manier voor het andere raam. Dit moet iets te betekenen hebben! We geloven niet in een God, wel dat er iets moet zijn en dat dit vogeltje komt iets vertellen. Sol zoekt op internet naar de betekenis van een koolmees en wat het betekend als die voor je raam vliegt en binnen lijkt te willen komen. Net als die geit van een tijdje terug uit mijn droom, betekend dit ook alleen maar positiviteit en geluk. Ik vind een andere betekenis. Het zou een overleden persoon kunnen zijn die gehecht is aan een plaats. In ons geval onze boerderij. Van de verkopers weten we dat haar vader het mooi en leuk zou vinden wat wij aan het doen zijn. Zou de man die als laatste hier gewoond heeft positiviteit en geluk komen brengen? En zou die dan gelijk even een kijkje willen komen nemen? Wij denken van wel.

Zeker. Bovenstaande mag je raar vinden, een vogel (of dier) die wat komt vertellen. Maar jij praat toch ook tegen je hond, kat of wat voor huisdier dan ook. Dat is dan toch ook raar. Toch?

Als ik buiten aan het opruimen ben hoor ik een tractor op ons land rijden. Ik ga even kijken. De buurman is druk in de weer met een ploeg achter zijn tractor. Het akkertje wordt gereed gemaakt voor het planten vaan aardappelen. Wanneer die er in gaan weet ik niet. Ze liggen nu op en onder papieren zakken om uit te schieten. Als dat zo ver is kunnen ze gepland worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *