Op Weg Naar Freán

Zoals vermeld in de blog reactie van afgelopen vrijdag zijn wij vrijdags vanuit Frankrijk door de Bielse tunnel aangekomen in het plaatsje Ainsa. Zaterdag naar het oude stadsgedeelte gegaan wat veel hoger gelegen is dan de rest van het “stadje”. Met wederom  temperaturen boven de 30 graden boven gekomen. Schitterend middeleeuws plaatsje en we hadden ontzettend geluk dat er net buiten de “stadspoort” een echte jaarmarkt was. Grootste gedeelte was echt plattelands van opzet. Natuurlijk handmade plattelands iets gegeten. Bij terugkeer op de schitterende camping (2 km buiten het dorp) direct naar het zwembad om af te koelen. Zaterdag vanuit Ainsa een trip bedacht die ons via een schitterende weg met soms een kloof doorgang waarvan je dacht dat de gigantische bergen elkaar raakte een tussenstop gemaakt in het plaatsje  Benasque waar we heerlijk van een dagmenu (15 Euro)genoten hebben. We hebben de weg de weg verder omhoog vervolgt tot het einde ervan. De bergen voor ons scheidde Spanje op dat punt nog van Frankrijk. Terug op de camping natuurlijk weer naar het zwembad om af te koelen.

Toen we voor onze caravan nog na zaten te genieten kwam een Spaanse overbuurman ons trakteren op een glas wijn wat we natuurlijk niet af konden slaan. Zijn vrouw vond dat echter te weinig en kwam met overheerlijke oude kaas aanzetten. Omdat wij geen Spaans spreken en zij geen Engels volop via 3 telefoons en translate van alles en nog wat met elkaar gedeeld en vooral veel gelachen natuurlijk om de soms kromme teksten die de vertaling maakt. Dat maakte het echter niet minder gezellig. Rond 23.00 uur toch maar naar binnen ondanks dat het nog steeds 26 graden was. Tot onze verbazing heeft het, je gelooft het of niet, maar het heeft geregend. Ineke ’s nacht eruit om de stoelkussentjes binnen te halen.

Maandag natuurlijk eerst aan de camping gelden gaan voldoen en onvoorstelbaar kregen we een fles wijn als presentje. Te gek natuurlijk of zouden ze ons zo graag als geziene gasten gehad hebben ?

Dan ca. 370 km verplaatsen naar het plaatsje Abajar (net voorbij Soria). Ook weer een mooi uitziende camping aan een meer maar helaas was het zwembad, het restaurant en de campingwinkel al gesloten. Wel lekker onder de naaldbomen. De temperatuur is wel aanzienlijk lager, inmiddels is het rond 21.00 uur nog maar 19 graden (koud dus….).

Helaas kregen we wel een redelijk onverwacht slecht bericht vanuit Nederland. Een goede vriendin van ons (voor insiders Thea) is er erg slecht aan toe en volgens het bericht is het echt een aflopende zaak. Natuurlijk heeft ze een mooie leeftijd (begin oktober wordt of zou ze 90 worden). Ineke heeft natuurlijk gelijk met haar zoon gebeld om ze alle sterkte te wensen. Het toeval wil dat we gister een kaart voor haar gekocht hebben maar nog niet kunnen versturen omdat we geen postzegel hebben terwijl we nooit kaarten versturen. Ondanks alles triest om te horen als je zover van iemand vandaan bent, maar in gedachten zijn we zeker bij haar.

Houdoe en tot een volgende keer.

Ton en Ineke ofwel Pa en Ma