Mieke En Carlos, Het Vervolg

Zijn weer wat verder gekomen

Nadat we een green house hadden geplaatst hebben we eerst een trap gemaakt om naar de pergola wat gemakkelijker boven te kunnen komen en ernaast ook weer begonnen om een tuintje te creëren.

Ik kan nu ook de was doen en hoeven we dus niet meer iedere keer naar Valderrobres  te rijden. Carlos heeft namelijk nog een green house geïnstalleerd met ertussenin een kist waar dan een Hydropomp en generator in staat, ook is er al een boiler maar die moet nog aangesloten worden zodat we dan ook kunnen douchen.

We moeten nog steeds water halen in het dorp, maar we hebben al wel aan de dakgootjes van de kassen een slang bevestigd om het regenwater op te vangen om te kunnen wassen. En we hebben het al 2 keer gehad dat de tank van 60 liter vol is geregend. Ook bij de garage een dakgoot gemaakt en dat water is goed voor de planten.

Heb ook een poging gedaan om wat groente te kweken maar alleen de paprika, tomaten en knoflook lukt. Spruitjes, uien, prei en worteltjes is misgegaan, van de prei zijn er 12 plantjes en de worteltjes 5 opgekomen. Dus volgend jaar een andere oplossing zoeken. Elk begin is moeilijk, moet je maar denken en je moet er ook ervaring in gaan krijgen om groente te kweken. Onder de garage was het nog steeds open en er kwamen regelmatig katten die het leuk vonden om het plastic wat over de verhuisdozen ligt eraf te laten vallen. Dus hebben we de onderkant met gaas dicht gemaakt en er grote stenen op gelegd zodat ze er niet onderdoor kunnen kruipen. Maar het gaas staat ook met haringen vast in de grond. Hebben ook nog twee opgangen schoongemaakt en gemarkeerd met stenen want die liggen er hier genoeg op het land. Zo komen we steeds een stapje verder met ons nieuwe leven op het land.