In de Pen Geklommen

Door: Ben en Antoinette

Hallo ook maar even in “de pen” geklommen om iedereen een stukje van het Zuiden te laten zien. 

Wij wonen al een tijdje in Estepona (Andalucia) en gaan af en toe eens een dagje op tour ! 

Deze keer gingen we naar JUZCAR , een klein dorpje in ” Parque Nacional Sierra de las Nieves” . Het was ooit een van de vele mooie  “Witte dorpjes” van Andalucia tot er in 2011 een film werd gemaakt en wel over de “Smurfen” . Nadien werd het een toeristisch dorpje waar vooral mensen met kinderen wel eens een kijkje wilden nemen . Alles bleef zoals het was voor de film . Helaas werd het later verboden alle ” smurfen relikwieën ” te laten staan .  MAAR… de grote Smurf mocht nog wel ?  Ga beslist eens kijken als je in de buurt bent . Het is echt de moeite waard . Alleen al de reis er naartoe roept diverse “Oh’s en Ah’s” op.

Zo geweldig met allerlei dorpjes onderweg (natuurlijk mèt restaurantjes). Slingerend en klimmend omhoog.  

Neem dan vanaf Estepona ” de mooiste stad aan de Costa del Sol!” , de weg naar de Sierra Bermeja en volg dan de MA8301 ri. JUBRIQUE . (p.s.soms last van wagenziekte? neem een pilletje). Deze rit duurt ruim 2 uur incl. diverse stops om de mooie natuur te bewonderen.

Terug kun je dan de wat eenvoudiger A397 ri. SAN PEDRO de ALCÁNTARA nemen. Die kun je natuurlijk ook op de heenweg nemen maar dan mis je heel veel ! 

Op de bijgaande foto’s alvast een voorproefje . 

Een fijne dag en veel plezier. 

Groet Ben en Antoinette.