Hallo allemaal,

Door: Ons Ma

Jullie weten het intussen wel ik ben de moeder van Rob. Ik heb nog een zoon Billy en 2 kleinzoons en natuurlijk ook 2 schoondochters Sol en Regina. En natuurlijk mijn man Ton. Ik heb dus altijd in een mannenwereld geleeft.

Ik hou van alle soorten creatief bezig zijn of het nu met bloemen, ons huis, papier of klei is niets is mij vreemd. Eind december zei Ton “zou het iets voor je zijn om met Montmartre mee te doen”? Montmartre is bij ons op de Leur de vrijdagavond voorafgaand aan de havenfeesten altijd in het Pinkterweekend waar allerlei vormen van creativiteit en kunst getoond (en verkocht kunnen worden) aan het publiek. Na die vraag van Ton begon het bij mij extreem te borrelen en was ik niet meer te stuiten.

Vrijdag 26 mei was het dan zover en konden we met een volle wagen naar de border van de “Leurse Seine” zijnde de Turfvaart.

Op de kade van de Leurse Dijk aangekomen hadden we een mooi plekje. We staan lekker in het zonnetje maar zijn natuurlijk veel te vroeg wat niet erg is. Zo kan ik op mijn gemak alles een mooi plekje geven. Rond 19.00 uur  begint het al lekker druk te worden. De mensen kijken hun ogen uit maar kopen blijft nog even uit het is immers zoals meestal “kijken, kijken maar niet kopen”. Rob jij kent ze nog wel de overburen uit de Vaandelstraat de fam. van Heusden en laat dat nou de eerste zijn die wat kopen.

Dan komen Billy en Regina en die willen natuurlijk ook iets. Het is bijna heel de avond vrij druk aan mijn kraam en ontmoet ook weer veel bekenden. Er was zelfs een mevrouw die 4x geweest is waarvan de laatste keer met haar zoon en die kochten ook verschillende dingen. Alles bij elkaar was het een heel leuke dag en avond ook al was ik daarna steenkapot. Natuurlijk heb ik ook nog wat “verdient” en net zoals Ton op de blog reeds zei “we halen zeker de Franse grens”.

Groetjes Ineke (Ma)