Geluk kun je niet kopen, maar wel een šŸš² fiets !

Door: Wilfried

Hallo allemaal,

Ik ben Wilfried, een fulltime fietser en momenteel voor de derde keer in Spanje onderweg. In juni 2017 heb ik Nederland definitief verlaten om eerst nog een jaartje Franse Alpen te doen (op de mtb, zucht). En in juni 2018 ben ik mijn YesTrip.nl fietsreis begonnen in Montpellier waar ik toen alle “grote” reis- en kampeerspullen heb achtergelaten.

Sindsdien ben ik dus fulltime onderweg met mijn zeer trouwe, zelfopgebouwde, onderhoudsvrije superreisfiets die ik OnTheRoad 4.0 heb genoemd. De komplete fiets weegt slechts 17kg en heeft een Pinion 18-versnellingsbak plus carbonriemaandrijving. Maar helaas wegen mijn overige 4-seizoenen eigendommen toch ook nog zo’n 50kg. Ik ben dus ook een geoefende duwer, dat in het kader van Be.Old.later.

Herfst 2018 arriveerde ik vanuit Frankrijk in San Sebastian maar had daar helaas heel slecht weer en ben daarom naar het zuiden gevlucht. Mijn plan was om kris-kras oost-west-en-terug Spanje te gaan verkennen maar dat plan moest ik laten “varen”, soms zelfs bijna letterlijk haha.

In Galicie ben ik daarom nog niet geweest en dat is een extra reden om deze blog te volgen. Ook lees ik graag van en over mensen die de gebaande wegen Niet (altijd) volgen. Wel ben ik inmiddels in Frankrijk 1, Spanje 1, Marokko 1, Spanje 2, Portugal 1 en Spanje 3 geweest. Op deze pagina The Entire Route Of YesTrip.nl staat een heel handige, interactieve landkaart waarop elke plek waar ik tot nu toe verbleef is aangegeven. Als je op een plaatsmarker klikt verschijnt de link naar de corresponderende blog en kun je die dus rechtstreeks openen. Overigens ben ik een “slow traveller”, zo fiets ik zelden of nooit (ook) de volgende dag. En dat betekent ook dat mijn blogs uitgebreidt Verhalen en veel indrukken en foto’s bevatten. Ze kunnen dus een inspiratiebron zijn op jullie route naar en van NaarGalicie.nl.

Elk ons eigen huisje, hoe meer je weet des te minder je wilt.

Inmiddels staat november voor mijn tentje en binnenkort zal het te koud en vochtig zijn voor mijn huisje. Zoals gewoonlijk ben ik daarom beginnen te zoeken naar een goedkoop winterverblijfje. Maar zoals gewoonlijk valt dat weer zwaar tegen, om de simpele reden dat men in de europese zuidelijke landen vrijwel nooit email beantwoord. Ik spreek dan wel vier talen maar net niet de hunne. Schrijven doe ik daarom mbv een vertaler, maar dat helpt niet. Het gemiddelde over de jaren is slechts vijf antwoorden per honderd verstuurde berichten.

Ik verblijf nu op ruim 500 meter hoogte ergens tussen Jaen en Granada. Zeer binnenkort ga ik om reden van de temperatuur naar het zuiden. Ik ga de Via Verde del Aceite rijden en zal daarbij zo’n 350 meter dalen op zo’n 100 resterende kms. Vandaar ga ik dan naar de Middellandse Zee en ben dan in een struktureel warmere omgeving. Misschien vind ik daar via het lokale circuit een winterplek.

Zoals het spreekwoord zegt :

“If you think adventure is dangerous, try routine !”

Ps: gezien mijn publiek schrijf ik mijn blog in het engels maar op elke bladzijde vind je google translate.

Een fietsgroet aan allen en misschien toch eens tot ziens in Galicie,

Wilfried

YesTrip.nl     (my cyclingblog, since 2018)