Veilige Vloer Voor Jeanne Meulemans

Weer vroeg aan de gang vandaag. Als ik de buurvrouw van de koeien aan zie komen ga ik even wat vragen aan haar hoe het werkt met de volle gierput. Ik doe dom en laat haar vertellen hoe het werkt. Ik wist dat al. Maar ze komen hem leeg zuigen als het een aantal dagen droog weer is. Mooi, dat is wat ik wilde weten. Daarna bij de plaatselijke (in A Barrela) veevoer groothandel een nieuwe houten vloer gekocht voor in de schuur. Aanhanger aangekoppeld en naar de zaak gereden. Daar vraag ik in mijn beste Spaans voor de vloerdelen, de man vraagt of ik ook Engels spreek. Ja! Niet dat mijn Spaans zo slecht is maar de man wilde graag Engels spreken. Hij had 7 jaar in Engeland gewoond, vandaar. De vloer is niet duur, 3 euro voor iets meer dan 1 vierkante meter. Geen geld! Doe mij maar voldoende voor 10 vierkante meter. Even later rijd ik met de geladen aanhanger huiswaarts. Onze oprit is iets breder dan 2 meter en er zit een bochtje in en dan kom je op de binnenplaats en moet je de hoek om. Laat ik het eens proberen om achteruit de 50 meter (?) achteruit de rijden. Ging goed, en de aanhanger staat mooi voor de schuur en ik kan de houten vloerdelen gelijk leggen. Helemaal top. Deze speciale vloer delen zijn vochtwerend en ideaal tegen muizen, dus een veilige vloer voor Jeanne Meulemans. Ze kan er met een gerust hart op gaan staan, geen muis die bij haar kan! Maar de vloer heb ik natuurlijk niet voor haar gekocht, hier moet straks onze inboedel, die in dozen zit, op komen te staan. Die moet vochtvrij en muisvrij staan als het even kan. Met deze vloer gaat dat wel lukken!

Daarna had ik wat electrisch werk. Als eerste een schakelaar die het soms niet doet. Boven alles (schakelaar en stopcontact) zit hier in huis een klein rond doosje. Zal het eens openmaken. Dacht dat het een lasdoosje zou zijn, maar het blijkt een zekering. En wel een die je zelf met een stukje draad kunt repareren. Nadat de schakelaar weer werk is het tijd voor de schakelaar, en dus de zekering van de buitenverlichting. Hier blijkt de zekering van stuk. Ik strip een stuk draad aan, draai 3 koperdraadjes in elkaar, schroef de uiteinden vast en klaar is de zekering. De buitenverlichting doet het ook weer.

Nu een grote ronde met Antares. We lopen langst de weg. Na hier en daar een plas en poep pauze komen we aan bij een gezamenlijk pad dat de entree is naar verschillende weilanden en akkers, waaronder een akker en een weiland van ons. We baggeren door de volg geregende tractor sporen. Als we thuis komen van ons rondje verteld Sol dat de stortbak van de WC door blijft lopen. Rubber in de stortbak is uitgehard en sluit niet goed meer af. Met wat vulkaniserende tape maak ik op het deel wat je omhoog trekt een nieuw soort van rubber. Plee is weer klaar. Volgende project is een rolluik wat het niet meer doet, als ik de omkasting open heb blijken de bandjes waarmee het luik aan de rol vast zit afgebroken. Daar kijk ik later wel verder naar als het een keer regent. Nu is het droog en ga ik nog wat hout zaken en hakken.

Tijd om naar de bouwmarkt te gaan in Ourense en een te kijken wat ze daar allemaal hebben. Je kan hem vergelijken met de bouwmarkten zoals in Nederland. Van alles dus. Ook zonnepanelen we zien er staan van 340pw voor nog geen 100 euro. Moet ik eens verder uitzoeken want dat is volgens mij niet duur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *