Varkensvlees Voor De Harde Werkers.

Ik begin al vroeg aan het laatste stuk wat van het dak van de slaapkamer nog geïsoleerd moet worden. Het gaat wel langzamer dan de dagen er voor. Ik moet veel kleine ruimtes opvullen. Maar ik niet en spijker er lekker op los met m’n tacker. We zullen maar zeggen ‘goed gereedschap is het halve werk’.

Als ik een nieuwe rol isolatie ga halen in de schuur, is de buurvrouw met de koeien bezig. Ze zegt iets in de trant van, dat ik niet te stoppen ben en altijd aan het werk, en dat haar man dat ook doet. Of ik ook een corona vaccinatie ga halen als ik aan de beurt ben. Ja. Zij niet, het is allemaal voor het geld. Klopt misschien, maar ik wil ook weer dingen doen, gewoon net als vroeger.

Ik ga weer verder, het isoleren wordt steeds lastiger door de steeds kleinere stukken die ik moet gebruiken en hoekjes die er uit geknipt moeten worden. Het vordert dus gestaag. Dan gaat de deurbel, Sol doet open en treft de buurvrouw met een schaal mooie stukken varkensvlees. Stukken van het varken van gister liggen nu bij ons in de koelkast. Jammie, jammie!

Even koffie. Ik zoek ook iets voor mijn telescoop. Helaas allemaal belachelijke prijzen en deze keer is het bij de Chinese variante van Bol.com niet te vinden. Ik zoek verder. Na de koffie ga ik weer verder. Nu moet ik eerst een balkje wat aan een kant niet (meer) ondersteund wordt ondersteunen op een of andere manier. Aan de balk zitten de panlatten, en door het slopen van het plafond is er geen ondersteuning meer. Na het vinden van een mooi stuk balk, kan ik wat maken. Als de balk op zijn plek zit is alles weer stevig. De is de balk die ik moest ondersteunen iets dikker dan de rest. Dat wordt lastig als ik later het plafond moet afwerken. De multietool doet wonderen! Nu kan ik ook het laatste isoleren.

Foto hieronder zie je het verschil, on geïsoleerde dak is boven de keuken. Komende week komt er tussen de keuken en de slaapkamer een wand.

Onder tussen is Sol in de weer geweest met schoonmaak werkzaamheden, om vervolgens stukken bed voor de eerste keer in het wit te schilderen zodat het morgen nog een keer kan. Voor mij zitten er voor vandaag de werkzaamheden op…. ga ik weer verder met zoeken naar wat ik nodig heb voor mijn telescoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *