Vandaag Zaterdag 16 November

Vandaag maar even bij ons huisje geweest. Ik was er om half acht. Beetje opgeruimd, stukken hout die over zijn uitgezocht. Hebben we voor de winter van 2020 al wat stookhout. Ook nog een constructie gemaakt waarmee ik met de ladder afstand kan houden van de muur om bij de dakrand te kunnen om te schilderen.

Met een stuk verlengsnoer heb ik de groepen kast aangesloten. De electromonteurs zijn prutsers! Voor de kenners, thuis heb je waarschijnlijk een aardlekschakelaar en automaatjes of stoppen. De spanning komt binnen via de aardlekschakelaar en gaat dan naar de automaatjes van de groepen. Dat zat anders om aangesloten. Dus de fase draad op een automaat en de nul op een automaat, dan naar de aardlek waar dan de afgaande aansluitingen op zaten. Dat dus gelijk maar even aangepast en daarna het stuk verlengsnoer aangesloten. We hebben een aggregaat te leen, dus nu hebben we stroom en licht in huis als we dat willen als ik de stekker van het huis in het aggregaat steek.

Dan verf… dat is een probleem. Hier in de omgeving vinden ze het mooi hout met een oranje achtige kleur te beitsen. Wij willen GEEN oranje huis! Wij willen een groen met bruin huis! Voor die beits waren we van de week al 150km op en neer gereden. Omdat een andere winkel afgebrand is dachten we dat we 300km op en neer moesten voor de kleuren die we willen. Toch hier nog maar even gevraagd bij de plaatselijke bouwmarkt (zo iets als de Boerenbond. Laat die nou precies hebben wat we zoeken. Een blik groen te weinig, maar dat is maandag aanstaande binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *