Vandaag Effe Niets

Vandaag effe niets, aan, bij of om het huis. Gister was het laat en Pisco sour en bier mixen niet goed, bij mij althans. Dus ik heb geen zin omdat mijn hoofd niet meewerkt. Wel spullen gekocht zodat we morgen verder kunnen.

2 zet ik er dadelijk as op een strand aan het meer en ik ga met mijn zwager naar de topograaf om te informeren hoe het hier werkt met de waterrechten. We willen volgend jaar een bron slaan, en we moeten weten hoe het hier in z’n werk gaat. Het kan zijn dat het niet mag of dat we aan bepaalde voorwaarden moeten doen.

…..nog even een aanvulling:
Volgens de topograaf moeten we met alle buren praten over water, als een van hen een waterput hebben met rechten er op dan kan het zijn dat wij geen put kunnen slaan. Maar om geen slapende honden wakker te maken starten we de procedure voor een het slaan van een put, dan komen we van zelf op het punt waar we tegen de rechten van een van de buren aan lopen.

We hebben echter al wel met een buurvrouw gesproken, d.w.z. zij en haar man wonen hier in het dorp en hebben een hectare die boven ons terrein is. Over water wist ze niet, wel vertelde ze dat ze het plan hadden om het te verkopen. Mmmm….. daar had ik met haar man al eens over gesproken, maar toen was het niet te koop. Voor morgenmiddag maar een afspraak gemaakt om eens te praten en te kijken wat de prijs van de hectare moet zijn.

We willen dat stuk namelijk al langer hebben, daar is het uitzicht nog mooier 🙂
Maar goed, eerst maar een luisteren wat ze te vertellen hebben.
Op de kaart hier onder gaat het om het stuk waar in staan Lote B1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *