Vandaag Eerste Hele Dag In Onze Boerderij

Vandaag eerste uitgeslapen. Omdat het warm water in de badkamer het nog niet doet me maar een beetje met warm water uit de keuken gewassen. Daarna koffie en ontbijt, om daarna aan de slag te gaan. Opruimen! Alle aan geloof gerelateerde zooi van de muur afgehaald en in een van de kamers gezet. Wij hebben er niets mee, de vorige bewoner blijkbaar wel. Dan staat er een monteur op de stoep, die komt voor de diesel gestookte verwarming en voor de geizer van de badkamer. Aan de diesel installatie adviseert hij niet veel te doen, installatie is veilig voor nu maar versleten. Nieuwe kopen als het minder koud is. De geiser van de badkamer werkt gewoon, wij wisten alleen niet hoe. Dan gaat hij diesel regelen. Doe maar 800 liter. Later staat er een tankwagen die 800 liter komt brengen. we mogen daar na net geen 500 euro afrekenen. 

Hier mee hebben we genoeg om goed te stoken tot de zomer. Na nog wat opruimen wil ik graag de boerderij in meten, maar dan staat er een boerin voor de deur. Die komt voor haar koeien die bij ons in de stal staan. We zeggen nog dat mijn Spaans niet zo best is en dat Sol alleen Spaans spreekt. Maar ze gaat op vriendelijke wijze door met haar Galiciesch taal gebruik. Dat is als plat Limburgs in Rotterdam. We maken er uit op dat ze 2 keer per dag voor de koeien komt en dat ze voor ons een kip wil slachten als welkomstgeschenk. Dat slaan we op vriendelijke wijze af. Dan tijd om met onze hond op een van onze weilanden te gaan voetballen. Dolle pret heeft ze, ik minder want ik mag ook telkens de bal gaan halen! Nu wil ik de boerderij in gaan meten. Er is geen vertrek wat recht is. Er zijn muren met rondingen en van voor naar achter en van links naar rechts zijn de maten verschillend. Maar groot is het wat ons betreft wel. (hier onder 2 schetsen). De dikte van de muren verschilt van 30 tot 60 centimeter. En dat zijn maten die ik in de schets niet meegenomen heb. Mooie is, wat ons betreft, er een stuk rotsblok of enorme steen in de woonkamer (nu nog stal) zit. Daar kunnen we wel wat mee!

Eerste schets; De boven verdieping is het woon gedeelte. Dan zie je ook staan ‘schuur’ en ‘stal’, die hebben geen verdieping en zijn van de vloer tot de nok. Beide gaan we later ook als woon ruimte gebruiken. Onder de woon verdieping zijn ook ruimtes. Die blijken groter dan gedacht en worden, als de mest er uit is, hobby ruimten. 

In ons stuk bos blijkt nog een steenoven te staan. Aan de buiten kant lijkt het gebouw (ca 3 x 3 meter) er redelijk bij te staan. Er staan alleen te veen bramstruiken om heen. Later nog maar eens kijken of ik er binnen kan komen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *