Vandaag

Vandaag; nog niet zoveel gedaan. Ben naar ons huis gereden om vast te gaan opruimen om binnen verder te schilderen. Maar zonder sleutel kom ik er natuurlijk niet in. Dus maar weer terug gereden. Eerst maar even middag eten en dan een volgende poging. Ook moesten we nog even bellen met de buurman met de hectare die misschien te koop is. Dat hebben we net gedaan, maar een prijs had hij nog niet. Morgen bellen we weer want dan heeft hij ook met zijn dochter gesproken.

Dan hadden we nog een architect die eigenlijk nog niet veel gedaan heeft. zoals ik eerder scheef hadden we het plan dan maar iets anders weg te laten zetten. Want rond was zo moeilijk, ook al staat er hier veel wat nagenoeg rond is. Plan is nu een prefab huis, maar wel rond! Ronder nog dan het eerste plan. We wilde een rond huis met een diameter van 12 meter, dat wordt nu een dome ook met een diameter van 12 meter. Prefab betekend dat we nu ook geen architect meer nodig hebben en dat scheelt weer in de kosten.

Een dome is wat warmte energie betreft nog gunstiger dan een rond huis. Qua constructie zeggen de pagina’s op internet dat het een nog eenvoudigere constructie is dan een rond huis. Sneeuw, wind en aardbevingsbestendigheid is ook beter dan een rond huis. De prijs? Ook gunstiger.

Hier onder een plaatje van een voorbeeld dome huis.

En dat kan er dan van binnen zo uit zien.

Goed dan is nu het middageten bijna klaar. Eten en dan zo aan de slag in huis. Schilderen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *