Van De Slaapkamer Naar De Akker

Het weekend zit er weer op, dus spelen met de bosmaaier is er nu niet meer bij. Prio is de slaapkamer. Daar dus vandaag begonnen met afwerk latjes. Bij een plafondplaat had ik vorige week al dat die eigenlijk niet naar mijn zin was. Vandaag toch maar een nieuwe plaat gemaakt. Ik had de andere af kunnen werken, maar dan kijk ik altijd tegen een plaat aan die me niet aanstaat. Een nieuwe nu het nog kan is dan beter. Nieuwe plaat past beter en zit netter. Alles afgewerkt op een klein stukje na, ¼ rond hoek latjes heb ik niet genoeg gekocht. Daarna alle gaatjes waar de nietjes en spijkers zitten afgewerkt met kneedbaar hout. Morgen kan ik dan alles schuren en misschien al een keer in de grondverf zetten.

Dan de akker op. Volgens de instructies van de buren, moet er nog even een beetje onkruid gewied worden. Ook moet ik bij de tomatenplantjes en de paprika plantjes langs een kant een sleuf maken. Deze planten mogen wel een keer water hebben, maar komen dat niet van boven krijgen. Middels de sleuf krijgen ze dan water. Dat dus allemaal gedaan. 

Om water te geven heb ik natuurlijk wel een lange tuinslang nodig. Daarvoor even naar de ferreteria in A Barrela gegaan. Telkens als ik daar iets koop wat op een rol zit vragen ze hoeveel meter ik wil. Ik vraag standaard hoeveel er op de rol zit, en zeg dan dat ik heel de rol wil. Iedere keer, of het nu om touw gaat, kabel of nu een tuinslang, telkens kijken ze verbaast. Nu hebben we dus een mooie gele 50 meter lange tuinslang, en volgens de eigenaar van de ferreteria is de slang die ik gekocht heb wel duur maar ook de beste. Dat was ook de bedoeling, beter een keer een goede slang dan ieder jaar een nieuwe. Toch?

Morgen nog even iets maken waar de erwtenplantjes langs omhoog kunnen groeien maken. Had ik vandaag ook willen doen, maar ik weet niet zeker waar de erwten staan. Moeten de buren even vertellen. Verder staat de rest er wel mooi bij als je het mij vraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *