Vaccinatie,

Een SIP kaart, een tijdelijk SIP kaart, een sociale verzekering, papieren van de ambassade, Centro de Salud, wel of geen resident, een EU verzekeringskaart. Het maakt allemaal niets uit. Sol heeft inmiddels (bij wijze van spreken) ontstoken oren van al het bellen. Speciaal voor ons is er een website opgezet die ons continu in een rondje stuurt. Vorige week kreeg Sol iemand aan de telefoon en die registreerde mijn gegevens voor een oproep. Helaas was het maar mogelijk 1 persoon tegelijk te registreren. Vandaag gaat Sol voor zichzelf bellen. Maar alles is weer moeilijk. Ze vraagt de man aan de telefoon of hij kan zien of mijn registratie wel goed is gegaan. Ze geeft mij NIE nummer. Nee, die staat niet geregistreerd! Zal ik dat even doen dan, vraagt de man. Ja graag, zegt Sol. En hij noteert mijn NIE en naam….. en verder niets. Mijn telefoonnummer voor de SMS is blijkbaar niet nodig. Ook de bezoekjes aan de Centro de Salud in A Barella leveren ons niet op. Blijkbaar zit iedereen een beetje met zijn of haar pik of fluit te spelen! Alle opties die door jullie lezers aangedragen worden, hebben we al geprobeerd. Op de mensen hier in de omgeving die iemand kennen die iemand kent die weer iemand kent die vast wel iets voor ons kan doen vertrouwen we niet meer. Ze bedoelen het natuurlijk allemaal goed hoor, maar dat via via gedoe en dan toch op niets uitlopen. Zonden van de tijd. Beste optie om voor een vaccinatie in aanmerking te komen is waarschijnlijk dat een van ons corona krijgt.

In de ochtend eerst niet zoveel gedaan, Sol moet naar de kapper in Chantada. Als ik ze daar heb afgezet ga ik terug naar huis. Ik ga de muren in de slaapkamer in de muurverf zetten. Daarvoor maar ik eerst een speciale lamp, een van oude led tl-buizen. Ik maak er vier op een voet van een statief. Op deze manier heb ik tijdens het schilderen overal hetzelfde licht. De muurverf is wit en dat smeer ik op een witte muur, dat is altijd lastig, maar met deze werklamp niet.

Na wat afplakken kan ik gaan schilderen. Muur een is gedaan, ik heb nog wat verf in mijn bakje waar ik de muur bij de omvormer mee ga doen. Daarna maak ik alles schoon. Wil niet meer aan de volgende muur beginnen, want gegarandeerd dat Sol dan belt dat ze klaar is bij de kapper. En als alles schoon is en ik koffie op heb, blijkt ze in de daad klaar te zijn. Als we weer thuis zijn ga ik weer verder waar ik gebleven was. Weer wat afplakken en schilderen. Dan eten en daarna schoonmaken en dan is het weer goed geweest voor vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *