Uit Eten

Afgelopen maandag zit er een briefje in de brievenbus van Correos dat de postbode een pakje af wilde geven, maar we waren niet thuis. Afgelopen dinsdag ging ik naar het postkantoor om het pakje op te halen. Zoals ik toen schreef bleek het geen pakje te zijn maar een envelop met geld van Correos. Het bleek te gaan om een vergoeding voor een pakje wat wij naar Nederland stuurde met een verkeerd huisnummer. Lang verhaal kort: Pakje kwam niet terug, maar raakte kwijt. Vandaag de vergoeding van xxx Euro.

Vandaag ben ik in mijn nette kleding wat aan het prullen bij de kippen, die we gisteravond met de hand in het nachthok hebben gestopt. Ik ben de deur aan het openen en het is een gedrang van jewelste om buiten te komen. Kippen hebben het weer prima naar hun zin buiten. Als ik terug naar binnen loop schrik ik me rot van de buurvrouw die goedemorgen roept. Ze wil ook even bij de kippen kijken. Het nieuwe verblijf met de nieuwe deur krijgt haar goedkeuring. Daarna gaat ze kijken bij een kalf wat niet helemaal lekker is, of was. Het is weer beter en mag vandaag ook naar buiten. 

Dan maakt de buurvrouw me duidelijk dat we om 2 uur ‘s middags klaar moeten zijn of misschien zelfs eerder. We gaan namelijk uit eten en zij nemen ons ergens mee naar toe. Als ik later de melk ga halen laat de buurman het ook weten dat we om 2 uur klaar moeten staan. Ik ben weer thuis, drink koffie en kijk youtube. even later gaan antares en ik een rondje lopen. We lopen in de wei achter onze boerderij als er ineens een hoop getoeter te horen is. Postbode die iets af komt geven of de bakker? Het blijkt een nieuwe postbode die wil weten of ze op het juiste adres is, Freán 1. Ja daar ben je. Oke, dan heb ik een pakje voor jullie en je moet 12 Euro 12 betalen en hier tekenen. Tot mijn verbazing krijg ik het verloren pakje waar ik afgelopen dinsdag een geldbedrag voor kreeg in mijn handen. Dus, gratis geld! We hebben een pakje verstuurd, met een fout in het adres, dat raakt verloren, we krijgen er een vergoeding voor en ontvangen daarna het pakje. Ik denk dat we nog meer pakjes op gaan sturen met foutieve adressen om zo lekker bij te verdienen.

Weer getoeter, nu zijn het de buren die ons komen halen. We stappen in en vertrekken. Ik had begrepen dat we naar Castro gingen om daar te gaan eten, maar we rijden de andere kant uit. We komen in Adelán aan, een klein dorpje een kleine 30 km bij ons vandaan. We gaan bij Meson A Roda naar binnen en de buurman begint te bestellen, vlees, vis, friet, salade, wijn alles staat even later op tafel. En als er een schaal leeg is komt er iemand van de bediening vragen of ze nog een schaal moeten komen brengen. Super lekker gegeten!

Als we thuis zijn wil de buurman het kippenverblijf zien. De buren maken zich namelijk zorgen om de kippen omdat het hier ook roofvogels vliegen. Omdat ik alles gesnoeid heb is het voor die vogels makkelijk een kippenboutje te scoren. Onderweg naar huis vertelde ik heb al dat ik er een net over wil spannen. Niet perse voor een roofvogel, maar ook voor de kippen. Onze kippen vliegen dan wel niet, maar blijkbaar kunnen ze via via wel hoog genoeg komen om over de muur te kunnen gaan. Morgen even een netje spannen en dan zijn de kippen veilig, voor de roofvogels en voor zichzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *