Takke Weer Vannacht

Gigantisch takken weer! Het kwam werkelijk met bakken uit de lucht. Daar een schepje harde wind over en je hebt dus takken weer! Om 6 uur in de ochtend wil Antares een plas plegen, Deze keer mag Sol met haar de regen in. Maar ik ben nu toch wakker en sta ook maar op. Als ik opgang ben ga ik in de kamer waar we nu spullen in gezet hebben wat opruimen en reorganiseren. Daarna ga ik weer melk halen. Als ik terug ben is de buurman net de koeien aan het voeren. In de stal hangt één lampje, ik vraag of hij misschien meer licht wil want dan zorg ik daar vandaag voor. Maar dat hoeft niet. Wel wil hij me graag iets laten zien. Naast ons huis staat tegen het huis een klein stalletje, dat is zo rot en lek als een zeef. Er is een balk die aan een kant in de muur zit, en wordt in het midden ondersteund en het andere uiteinde niet, maar daar ligt wel een andere balk op af gesteund. De buurman wil me er op wijzen dat die dragende balk rot is en binnenkort wel zal breken als ik er niets onder zet, bij het uiteinde waar de andere balk ligt. Ja had ik al gezien. Ik was al van plan er wat aan te doen. Mooi zegt hij, het zou zonden zijn als alles instort.

Daarna ga ik een lijst maken van de stukken grond die we bezitten. Volgens de buurman klopt het niet helemaal wat ik hem al eens vertelde. Ik maak dus een lijst met de kadastrale nummers die in het koopcontract staan en maak ook een lijst die, als je de natuurlijke lijnen bekijkt, ook bij onze grond zouden moeten horen. Veel welk, maar de lijst is klaar.

Het is inmiddels droog, ik kan dus in de schuur aan de gang. Alles wat uit de verhuiswagen kwam is er zo in getast, maar niet helemaal logisch en handig. Na de reorganisatie is er vanzelf meer plaats in de schuur. Spullen die liever niet in een vochtige ruimte staan (tv, stereo, computer ed) haal ik gelijk naar binnen en zet ik in de ruimte die ik laatst opgeruimd heb. Die is droog, tocht goed door en is netjes. Ondertussen is Sol bezig met het maken van een cake voor de buren. …in ruil voor de melk hahaha

Ook nog wat bomen uit de weg geruimd die in het zicht stonden van de satelliet schotel voor internet en tv. Zo nog even een lekker rondje lopen met Antares want op het moment is het weer het tegenovergestelde van vannacht.

Nee, vandaag geen foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *