Stront En Vlaai

Ons weiland, direct aan de boerderij, ligt er nadat er koeien gelopen hebben vol met heerlijke vlaaien! Voor Antares blijkbaar een groot feest. Die kan er niet genoeg van krijgen. Ik probeer er op te letten dat ze niet te veel vlaai eet. Waar ’te’ voor staat is niet goed. Maar omdat de vlaaien overal liggen en er geen Galicische vlaggetjes in staan kan ik niet altijd bij iedere vlaai staan waar Antares van aan het smullen is. We hebben dus een hond die naar koeien stront stinkt als ze je een kusje komt geven! Vandaag was het voor Antares overigens een bijzondere dag, van ons 3 is zij de eerste die haar residentie gekregen heeft. Bij de dierenarts is haar chip geregistreerd op het adres waar we nu wonen. Zij staat dus ingeschreven op Frean 1, Carballedo in Galicië in Spanje. De dierenarts en zijn vrouw blijken ook interesse te hebben gehad in wat nu van ons is, maar vonden er voor een weekend verblijf te veel grond bij zitten. Bij de dierenarts ook eens gevraagd wat we aan onze koeienvlaai etende hond kunnen doen. We hebben een middeltje gehad wat we moeten geven en dan zou het over moeten gaan.

Stront! De buurman komt ons verwittigen de ramen dicht te doen. Hij gaat de beerput leegzuigen en de stront over ons weiland uitrijden. Mooi. Maar waar moeten we met Antares naartoe nu er voor haar deur een gigantisch lekkernij ligt?

In de tuin, althans wat straks… veel later tuin moet worden, ben ik vandaag in het zonnetje aan het ruimen geweest. Stukken hout, gaas, prikkeldraad en plastic pijp, alles is weg. Toen ik echter aan een pijp trok, kwam er een andere pijp los. Shit (ander woord voor stront), nu heb ik ergens in de grond een lekkage en niet zo’n beetje ook. Met 6 bar (doet de bronpomp) spuit het water een gat in de grond. Nog maar een keer een douch dan, lek moet gemaakt worden en omdat we van 2 bronnen water hebben en ik er maar één weet, kan ik het water dus niet afsluiten. Maar na een gevecht met het water, de pijp en een koppeling in de grond heb ik uiteindelijk gewonnen.

Dan nog wat anders. Je kent ze vast wel, van die wasserettes waar schaars geklede dames met grote borsten een auto wassen (in films, ben ze in Nederland niet tegen gekomen). Hier in de campo, het boeren land van Galicië, hebben we ze ook. Kijk het filmpje en zie hoe een NAAKTE rondborstige vrouw start met het wassen van onze auto. Tot ze tot de orde geroepen wordt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *