Sterke Drank

We komen wat langzamer opgang vandaag. Het is koud! Buiten is het nog geen 6 graden en binnen halen we net het dubbele. Eerst wat zitten internetten en rond negen uur vertrek ik naar de zaak waar ik gister spullen kocht zonder te betalen. Na betaald te hebben nog even naar de ferreteria en tanken.

Koffie. Na de koffie is het tijd om de melk te gaan halen. Ik neem mijn gereedschapskoffer mee, want de buurman had een probleem met een oude auto. De auto loopt stationair niet en of ik daar iets aan kon doen. Als ik bij de buren ben en mijn fles melk vul komt de buurman zeggen dat ik even mee moet komen. Ik verwacht voor de auto, maar dat blijkt al in orde. Hij spoelt een fles en een trechter om. Achter in de schuur geeft hij me de fles en de trechter. Dan pakt hij een glazen kruik ergens achter vandaan en vult de fles met een goud kleurige vloeistof. Jenever zegt hij. Dat is te ruiken ook! Het is jenever met kruiden, alles 100% natuurlijk. Als je gaat drinken, legt hij uit, moet je kleine glaasjes eerst in de koelkast zetten. En maar een klein beetje in je glas doen. Hij pakt nog een fles en spoelt die ook om. Vervolgens pakt hij een andere kruik en schenkt nu een transparante vloeistof in. Ook jenever? Ja, maar dan zonder kruiden en deze moetje een beetje van in de koffie doen. Daar is deze speciaal voor. Allemaal zelf gemaakt? Ja. Met 3 flessen ga ik weer naar huis. Als ik met de flessen onder de arm sta, komt de veearts de binnenplaats oprijden. Die komt de koeien controleren. Als hij me ziet staan schiet hij in de lach en zegt dat het niet voor de melk is en dat ik er niet te veel van moet drinken in een keer. Komt goed, zeg ik.

Sterke drank

Gister heb ik de nieuwe wand in de hal bewerkt om de gaatjes en spleetjes dicht te maken. Vandaag tijd om het bijgewerkt vlak te schuren. Als al het stof is opgetrokken en ik de muur heb schoongemaakt is het tijd om de wand voor de eerste keer in de grondverf te zetten. Ben er zo mee klaar, maar zit nu wel met schilderstress. Maar het rustgevende geluid van de bosmaaier werkt de stress weer weg. Met de bosmaaier ben ik dus nog even aan de gang geweest tot de brandstof op is. Morgen weer schuren en schilderen.

Prettig weekend iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *