Soms Koop Je Iets Voor Niets.

Als ik om iets na zevenen in de keuken zit en uit het raam kijk ben ik in de wolken. Letterlijk in de wolken! Ik kan nog geen 3 meter ver kijken. Ander raam, idem dito. Het is wel heel erg mistig, of misschien moet je dit geen mis noemen, wij wonen hoog en de wolken zijn op het moment laag. Een uurtje later is er iets meer zicht en ik besluit toch maar even een foto te maken om het jullie te laten zien.

Tijd om iets te gaan doen. Voor Sol moet ik een ronde lijst maken voor een boorduurwerkje. Ik ga eerst een ‘jig’ maken zo als ze in de Verenigde staten zeggen. Met de jig, kan ik dan met mijn bovenfrees heel makkelijk verschillende maten cirkels maken. Als de jig klaar is ga ik aan het frezen en even later is ook het lijstje klaar. Sol blij, nu kan ze weer gaan schilderen.

Ik ga de melk halen. Als ik bij de buren aan kom, zijn zij net alle koeien naar buiten aan het doen de wei in. Ik loop even mee, kijken waar ze naar toe gaan. Onderweg wijst de buurvrouw aan wat allemaal van hun is. Eenmaal boven in de wei kunnen de koeien genieten van het gras en een schitterend uitzicht. Als we terug lopen vraagt de buurvrouw dingen over waterrechten. Geen idee, daarvoor moet je bij Sol zijn. Die is nu bezig met de auto om die op een Spaans kenteken te krijgen. We regelen dat niet zelf maar moeten we papieren aan leveren en machtigingen tekenen.

Als ik weer thuis ben ruim ik mijn gereedschap op en gaan we naar Ourense, Sol wil naar de Lidl en ik naar de bouwmarkt. Ik wil een nieuwe kraan voor de douche. Daar zit nu een thermostaatkraan, die geeft echter van af het begin problemen. Dan wel warm water, dan te koud dan of maar een klein beetje water. Nieuwe dus, maar dan wel een gewone mengkraan. Thuis monteer ik de kraan gelijk, dan zie ik ook wat het probleem is met de thermostaatkraan. Er zitten 2 filters in en die zitten zo goed als dicht. Kraan voor niets gekocht dan, maar nu zit ie gemonteerd. Altijd makkelijk een reserve kraan. Toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *