Sneeuw, Regen En Zon

Raar weer, gisteren bakken met regen, vandaag sneeuw. Maar niet zoveel als in Nederland vorige week. Na een kwartier is het gedaan met sneeuwen. Als ik met Antares ga lopen, zien de bergen tegen over ons er wel mooi uit, als of ze met een laagje poedersuiker zijn bestrooid. 

Het is droog, het is half 12 dus tijd om ook op zondag melk te gaan halen. Met de buurvrouw had ik al een praatje gemaakt om uit te vogelen of melk halen op zondag een probleem is. Voor haar is het nooit zondag, altijd werk te doen. Melk halen is dus geen probleem. Laat ik eens op de fiets gaan. Berg op en af is niet zo’n probleem met een electrische fiets. Toen ik aan kwam moest de buurvrouw er wel om lachen dat ik op de fiets kwam. Ik heb haar wel uitgelegd dat het een electrische fiets is.

Na het uitzoeken van een ladder met verstelbare onder balk (niets is hier vlak en ik wil wel recht omhoog met een ladder) op internet vind ik het tijd om echt iets te gaan doen. Achter ons huis staan fruitbomen. Maar omdat daar jaren niets aangedaan is zijn die nog al wild in elkaar gegroeid. Ik heb geen verstand van bomen en snoeien, maar ik ben lekker bezig geweest. Het ziet er netter uit. Al weet ik dus niet of ik het snoeien goed gedaan heb. Ook de kastanjeboom, die heelveel zij scheuten heeft, heb ik onderhanden genomen. Ook die ziet er toonbaar uit.

Dan komen de buren. Ze moeten me wat vertellen over de bomen. De buurman wijst aan welke bomen niets doen en dat ik ze daarom beter helemaal weg kan halen. Dat is beter voor de rest. Ook de kastanjeboom die ik net tevoren voorzien heb van een nieuw kapsel kan beter tegen de vlakte. Waarom? De buurvrouw verteld dat er toch geen kastanjes aan komen. De buurman voegt er aan toe dat de boom al ie in de bladeren staat zoveel licht wegneemt dat de fruitbomen er achter niet veel fruit geven. Oké, dat moet ik even overleggen met Sol. Maar zij hebben er verstand van, wij niet, dus ik denk dat de boom stookhout wordt. Dan moet ik mijn werk even staken, ze hebben een cadeautje bij. Ik roep Sol ook maar even. De buurman heeft voor ons een taart gebakken. Lekker! Dankjewel!

Nu gaat ook de zon nog schijnen. De buren gaan aan de gang met de koeien, die mogen naar buiten. Wij gaan naar binnen voor koffie en taart. Daarna ga ik nog even verder met waar ik mee bezig was, de zon schijnt nog steeds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *