Shampoo En Cement

Eigenlijk gaan we vandaag weer verder waar we gister gebleven waren. Al gaan Sol en ik eerst even cement bij halen en wat vragen stellen bij het bedrijf van de bouwmaterialen. Als we even later weer thuis zijn, komen mijn ouders aan. Na de koffie bouwen mijn vader en ik eerst de steiger op die de buurman en ik gisteravond nog deze kant uit hebben gehaald. Super simpele steiger. We hebben 4 delen, maar kunnen met 2 delen uit de voeten. Na het maken van cement gaat mijn vader weer metselen en ik opper.

Ik heb wat dingen klaar gemaakt die mee naar Nederland moeten en die maken Sol en mijn moeder verder af. Omdat het regelmatig regent gaat mijn moeder vandaag de akker niet op om nog wat onkruid te wieden.

Sol gaat verder aan de shampoo bestellingen die ook mee naar Nederland moeten. En nee dames, die er vriendelijk om vroegen, het recept van de shampoo, conditioner, zeep en diverse crèmes geven we niet weg. Bestellen, net als de mensen waar Sol nu voor bezig is in Nederland, mag natuurlijk wel. Weggeven doen we ook niet omdat ons plan is onder andere met deze producten straks, en als het kan nu al, een deel van onze kost te verdienen. Heb je interesse? Stuur een mail naar info@naargalicie.nl Mijn ouders vertrekken aanstaande maandag naar Nederland, om op verzendkosten te besparen kunnen die wat meenemen naar Nederland. Wat Sol morgen (03-07-21) kan klaar maken weet ik niet, prijzen weet ik ook niet.

Als het deel van de muur gedaan is wat eigenlijk alleen maar opgemetseld is en een klein stukje om de hoek gaat, moeten we de plaats van de nok van een muur gaan bepalen. Lastig want dit is de muur waar nu gemetseld moet gaan worden. Grote stukken ontbreken, onder andere daar waar de nok gezeten zou moeten hebben. Ik haal de roterende laser en het statief weer van stal om een hoogte te bepalen van waaraf we verder kunnen meten. De oude nok van het dak liep van Noord naar Zuid. Na het juist aftekenen van de nog op de muur die nog intact is, schiet is met een kompas de juiste plaats van de nok aan de overkant op de muur. Nu kunnen we daar met een lat en wat hulp latjes de nok uit zetten. Als dit klaar is gaat mijn vader weer metselen. Het gaat nu lastiger omdat het gedaan moet worden op de muur van keien. Als het rond 6 uur weer start met regenen en de cement op is houden mijn vader en ik het voor vandaag voor gezien. Nog even de spullen opruimen en klaar voor vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *