Perfect Weer Om In De Tuin Te Werken!

Zowaar vandaag heel de dag schitterend weer. Ik ga verder in de tuin waar ik gister gebleven was. Eerst met trui en bodywarmer, maar die konden al snel uit. Ik heb het warm! Van veel hout wat ik gister gesnoeid heb ga ik een afrastering maken. Achter ons huis is een stuk tuin waar fruitbomen staan. Niet zo groot, maar als de koeien buiten zijn komen die daar ook van uit een van de weilanden. Het hoogte verschil met het weiland achter de tuin is tussen de één en twee meter. Ik wil daar een een afrastering omdat ik er gister een koe bijna zag vallen. Nu lijkt mij een koe iets minder handig dan een kat als het om vallen gaat, dus beter dat ze niet vallen! Vroeger was het motto zo’n beetje “wat de baas u bied, koop dat zelf niet”. Nu is het motto “wat de natuur u bied, koop dat zelf niet”. Daarom dus alles van afval hout gemaakt. De meeste bloemschikcursussen kunnen aan mijn takken vlechtwerk een punt je zuigen!

Tijdens alle werkzaamheden krijg ik regelmatig bezoek van een bepaald soort inspectie. Ik neem aan dat ze komen kijken of ‘ze’ het wel veilig genoeg vinden. Later krijg ik ook de indruk dat ‘ze’ komen kijken of ik wel veilig werk en dat doe met veilig gereedschap. Mijn kettingzaag wordt regelmatig bekeken en afgelikt. Hadden ze trouwens maar in de keuken komen kijken. Aldaar stootte ik mijn tenen, waarvan er nu een dik en blauw is.

Leuke bijkomstigheid, tijdens het werken in de tuin, zijn de archeologische vondsten die ik gedaan heb. Waaronder verschillende oude pannen, waarvan de herkomst nog onderzocht moet worden, ook zijn er oude glazen flessen, waarschijnlijk gebruikt voor het bewaren van alcoholische dranken. Een stuk is echter zeer speciaal. Volgens mij uit de VOC tijd. Dit moet haast wel Chinees aardewerk zijn. Zodra we een keer in Nederland zijn gaan we ermee naar Kunst & Kitsch, en wie weet is het dan met de beschadigingen toch nog enkele duizenden Euro’s waard. ….waar ik dan met een pokerface op reageer ….O leuk… zetten we het weer in de kast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *