Paas Inkopen Doen

Op donderdag voor Pasen blijken hier in Galicië de winkels vroeg te sluiten. Morgen op Goedvrijdag is alles dicht en op zaterdag kun je niet bij de bouwmarkt terecht. Dus vandaag de wekker op half zeven gezet, om vervolgens weer in slaap te vallen en om half negen wakker te worden. Als het ochtendritueel er op zit vertrek ik naar Ourense naar de bouwmarkt om Paas inkopen te doen. Liever ziet de Spaanse regering dat de inwoners van Spanje thuis blijven met deze feestdagen, zo kunnen alle Franse en Duitse toeristen ten minste hun gang gaan in Spanje. Goed als wij thuis liever moeten blijven dan moeten we wel spullen hebben om wat te kunnen doen. M’n hout is zo goed als op, dus ik wil een nieuwe voorraad. Een bouwmarkt is voor mij een soort Action, dus ik koop altijd meer dan ik had moeten kopen. Nu koop ik een mooi stalen rek. In mijn gereedschap opslagplaats begint het namelijk een zooitje te worden. Een deel van de spullen zit nog in dozen, de rest zat in dozen. Een rek biedt dus uitkomst om het wat ordelijker te maken.

Als ik om half twaalf weer thuis kom, komt Sol net uit bed! Lekker geslapen!? Na de koffie en melk te zijn gaan halen, ga ik aan de slag in het gereedschapshok. Eerst alles aan de kant, dan het rek in elkaar zetten om vervolgens alles netjes uit te stallen. Zo kan ik weer in een oogopslag zien waar wat ligt. Nu koffie!

Die vogel van gister. We noemen hem Alberto, dat was de naam van de laatste bewoner hier zo’n 12 jaar geleden. Dat doen we niet zomaar, gister is er in het Spaans een opmerking geplaatst onder de post door de mensen waar we het van kochten. Die luidt “Seguro que si; es él…Alberto sigue ahí,supervisando, como lo hacía siempre.” In het Nederlands; “Zeker weten; hij is het … Alberto is er nog steeds, hij houdt toezicht, zoals hij altijd deed.” Vandaag doet Alberto weer het zelfde als gister. Alleen nu heeft Sol het op video vastgelegd.

Van de week heeft mijn zeis het begeven. Ik wil een nieuwe, maar dan op benzine. Tegenwoordig heet een zeis ‘bosmaaier’. Ik heb er eens een gekregen, maar daar moest ik nieuwe opzet stukken bij kopen en wat onderdelen. Misschien is een nieuwe met alles er op en er aan dan handiger. Als ik internet af struin, kom ik op de Spaanse Marktplaats een advertentie tegen van een bosmaaier met 7 verschillende hulpstukken. Zal wel duur zijn denk ik. Maar hij blijkt afgeprijsd en kost net geen 200 euro met wat extra dingen die ik er bij wil. Bestellen maar! Volgende week zal m’n nieuwe ‘zeis’ arriveren en dan ik aan de gang in ons bos als het mooi weer is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *