Opruimen en Ondekken

Wakker worden, koffie, ontbijt. Douchen en aan het werk. O ja, en het fornuis opgestookt zodat het warm wordt in de keuken en ik een stroopwafel kan opwarmen, warmer zijn die lekkerder 🙂

Daarna ga ik in de stal, wat straks de woonkamer moet worden, hout uitzoeken en bij elkaar leggen. Grote stukken zaag ik met een kettingzaag aan stukken, klieven doe ik met een hakbijl die ik gevonden heb tussen de zooi. Dan komt de vrouw van de koeien. We maken een plaatje voor zover als mogelijk. Ik begreep in ieder geval dat als ik een grotere kettingzaag nodig had ik het aan haar man moest vragen. Toen ze bij de koeien was ben ik gaan vragen of ik een foto mocht maken en dat was geen probleem (geen idee of koeien schrikken van een flits van daar de vraag aan haar).
Daarna ben ik een slaapkamer uit gaan ruimen en schoon gaan maken. Wij gaan daar tijdelijk onze slaapkamer van maken. Andere (kleine) slaapkamer is nu bedden berging. 

Dan ga ik het laatste stukje weg naar ons toe tijden en er wat foto’s van bomen maken en van de takken de hoogte meten. Dat wik het verhuisbedrijf. Die had namelijk twijfels of hij er met zijn oplegger wel ongeschonden kon komen. Geen problemen, te meer omdat er wel vaker een truck met oplegger voorbij komt.
Aan de overkant van de weg, aan de rand van ons bos staat een bakhuisje onder de braamstruiken. Met een sikkel ga ik samen met Antares, onze hond, op onderzoek. Als ik een pad voor ons gemaakt heb kunnen we naar binnen. In het gebouwtje (3 x 3 meter) Staat een heuse steenoven. Al is het gebouwtje niet helemaal meer intakt, denk ik dat de oven verder helemaal goed is en te gebruiken is. Dat moeten we een dezer dagen maar eens gaan bekijken.

Dan is het nu tijd voor het openen van een Spaanse bankrekening. Tot morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *