Op Weg Van Energie Label Q Naar F

Ik ga aan de slag met het isolatiemateriaal dat we gisteren gekocht hebben. Waar ik m’n nietmachine? …Als ik die gevonden heb kan ik de nietjes niet vinden. Alle dozen waarvan ik denk ‘daar zitten ze in’ maak ik open. Helaas! Dan werk ik maar tot de nietjes op zijn die in de nietmachine zitten en ga wel nieuwe kopen. Net als ik het eerste stuk er tegen heb zitten en ook de nietjes op zijn gaat de telefoon. Hallo met Femke, van Omroep Brabant. Komt het gelegen dat we nu het interview doen? Zeker, ik schenk even koffie in. Na een uurtje is het interview gedaan.

Het interview is hier te lezen ….. KLIK HIER

Omdat nieten van de isolatie lastig gaat met een hand nietmachine, zoek ik toch naar maar even naar een spijker/niet pistool op lucht. Dan moet ik er ook een compressor bij kopen. Ik kan een electrische kopen, maar die zijn aardig aan de prijs. Ding wat ik gezien heb puls een extra stille compressor samen is nog steeds goedkoper dan een goede electrische. Na het melk halen vertrek ik naar de bouwmarkt in Ourense. De compressor heb ik zo gevonden maar de tacker (spijker/niet pistool) niet. Ik vraag om hulp en laat zien wat ik zoek. We man ik de winkel wil graag Engels spreken. Dus we schakelen over naar Engels. Hij wil de machine gaan zoeken, maar vraag oor waarom ik deze specifiek wil. Niet te duur, doet spijkers en nietjes. Ja klopt zegt hij, maar wij verkopen van dit merk niet de spijkers en nietjes. Passen er dan geen universele in? Nee, wij verkopen alleen deze …. ons eigen merk. Pffff… tacker, compressor en geen spijkers en nietjes. Wat adviseer je dan? Deze, van ons eigen merk. Prima voor normaal gebruik. Moet je er professioneel mee gaan werken dan zou ik hem niet kopen zegt hij er bij. Tja, doe mij die maar dan. Dan vraag hij waarom ik bijna alle spijkers en nietjes van de verschillende maten koop. Ik kom uit Nederland, daar is op bijna iedere hoek van de straat een bouwmarkt. Nu moet ik 50 kilometer op en neer rijden, dan kan ik maar beter genoeg meenemen. Toch? Na nog wat andere dingen in geslagen te hebben rijdt ik weer naar huis. Nelly is de kluts kwijt en blijkt me om te willen laten rijden. Voor ik het weet zit ik op de snelweg en kan ik niet meer terug. Normaal 27km, nu 55km! Bedankt Nelly

Thuis pak ik alles uit. Als eerste de compressor. Die blijkt echt heel stil. Het is een 2 cilinder en dat klapt niet zo. Als hij aanslaat is het het geluid net zo veel als een wasmachine die staat te centrifugeren. Dan de tacker aangesloten, nietjes er in en nieten maar. Na wat afstellen van de lucht druk gaat het lekker vlot, zonder een lamme hand te krijgen. Ik krijg het vandaag vast niet af, maar morgen nog een dag. Met al die kromme balken gaat het niet zo snel. Ik merk echter al wel verschil! Het 19 laags isolatie materiaal doet het nu al goed.

Sol is ondertussen ook nog bezig met het proef stukje voor de andere kleur van ons bed. Een paar youtube filmpjes verder gaat ze nog twee andere test stukjes doen. Kijken we later wat het mooiste is. Misschien laten we jullie wel mee beslissen…. fotootje, nog even wachten. Eerst de proef stukjes afwachten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *