Nog Even Mooi Weer En Een Paasvuur

Omdat het, tegen de verwachtingen in, toch nog mooi weer is ga ik nog maar even met de bosmaaier aan de gang op de akker. Alle kanten zijn nu gedaan. Aan de akker zit ook een stukje tuin met daarin een vijver, later moet er ook wat komen voor mijn telescoop. Ook dat stuk heb ik gedaan en ziet er nu toonbaarder uit. Als de buurvrouw komt om de koeien te verzorgen begint ze te vertellen over het afval wat daar ook op de akker ligt. Ook iets met vuur en een vergunning. Ik snap het helemaal, toch ook Sol maar even geroepen. Nu blijkt dat de buurvrouw een vergunning geregeld heeft om het hout wat bij het vuil zit op te stoken. We hebben vanaf morgen 4 dagen de tijd. Ik snap wel waarom zij een vergunning geregeld heeft, binnen kort moeten daar van die rollen met stro komen staan voor de koeien hier.

Dan ga ik nu een verlaat Paasvuur bouwen. Volgens de buurvrouw moeten we dan de rest stukje bij beetje in de kliko doen. Ja! Dan zijn we 4 jaar bezig. Als ik klaar ben met het bouwen van het Paasvuur komt Sol kijken en zegt ‘zullen we toch maar iemand bellen om het overige vuil op te laten halen’. Lijkt me een strak plan. Even later krijgt ze bericht dat er iemand komt die het vandaag nog op komt halen. Perfect! We geven ook aan dat we denken dat het ongeveer 5 kub is.

Een tijdje later staan er twee voor de deur met een fiat bestelwagen, misschien iets hoger dan onze Dacia waar alles in kan. Maar ook in onze Dacia kan géén 5 kub. Eerst stouwen ze 4 matrassen in de auto…. dan zit ie bijna vol. Dan wil een van de twee een kettingzaag om lengtes pvc pijp door te zagen. Slijptol lijkt mij beter, dus die mag hij lenen. Er was al aangegeven dat als het meer dan 5 kub was we meer moesten betalen. Ja, zij gaan dus ook minder ontvangen als ze niet alles meenemen. Ze zijn nog bezig als het mooie weer plaats heeft gemaakt voor een flinke hoosbui. Sol gaat vragen of ze een regenjas willen lenen. Even later zit de auto zo vol dat ze er zelf eigenlijk niet meer in kunnen. Dan is het nu 150 euro, want het was zoveel. Nee zegt Sol, je hebt gezien wat er op de foto stond! Dus 120 euro!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *