Naar Chili Wordt Naar Spanje

Naar Chili wordt naar Spanje. Helaas door alles wat nu gaande is in de wereld, en dus ook in Chili lijkt het ons niet verstandig naar Chili te emigreren. Eerste probleem is natuurlijk Corona, in Chili leken de kleine plaatsen ver van de grote steden gespaart te blijven van Corona. Nu staat ook Corona to in de kleinere afgelegen plaatsen. De kleinere plaatsen en afgelegen gebieden in Chili sluiten zich zelf af voor buitenstaanders. Verschillende redenen daarvoor, ze willen de besmettingen beperkt houden, ziekenhuizen in de omgeving zijn er wel maar zie zijn niet toegerust op grote stromen zieken. In Nederland konden we het al niet aan! Door Corona zakt ook de economie in elkaar, dus een baantje vinden zit er daar voor mij niet in. Huisjes weg zetten voor toeristen heeft ook geen zin, die zijn er op het moment niet. Dus ook daarmee is geen geld te verdienen. Laatste is dat volgens een website van de Chileense overheid, oa een Nederlander, geen visum aan kan vragen, en die heb ik nodig voor een verblijfsvergunning. Komende jaren, los van een oplossing voor Corona, ziet het er niet rooskleurig uit voor Chili. Naar Chili gaan zou al in het diepen springen zijn met zwembandjes, nu naar Chili gaan is in het diepe springen met lekkende zwembandjes. Helaas gaan kunnen de plannen voor Chili niet doorgaan. Plannen zijn er ook om aan te passen. Chili wordt dus Galicië in Spanje.

Galicië is het stuk Spanje wat precies boven Portugal ligt. Het klimaat is er ongeveer zoals in Nederland. Het is er groen en heuvel achtig. We zijn huizen aan het zoeken geweest en kwamen op een website van een Engelsman die, in Spanje, al ruim 40 jaar bemiddeld in de verkoop van leegstaande huizen en boerderijen en zelf complete dorpjes. We hadden een mooie opknap woning gevonden, groot met stallen en ruim 3 hectare grond. Ook andere huizen/boerderijen vielen bij ons in de smaak. 

Vorige week dinsdag ben ik afgereisd naar ‘oranje’ gebied. Iedereen, van jong tot oud, loop in Spanje met een mondkapje. Vorige week woensdag had ik een afspraak op kantoor bij de makelaar om vervolgens naar onze eerste keus te gaan kijken. Het bleek echter al snel dat het toch niets voor ons was. Mooi huis, waar heel veel meer aangedaan moet worden om er wat van te maken. Ook de grond die er bij hoort was niet echt iets voor ons, super mooi maar met een helling van 20 graden. Daar kun je dus niets mee. 

In de middag had ik een afspraak met een collega makelaar van de Engelsman om naar de andere huizen te gaan kijken. Hij wilde mij ook perse huizen laten zien waar in we niet geïnteresseerd zijn. Allemaal mooi maar niets voor ons. De twee die ik wilde zien kwamen als laatste aanbod. Een daar van bleek toch buren het hebben. Nou zijn buren geen probleem, maar we willen geen buren direct meer met hun huis teven dat van ons. Bleef er een over. Boerderijtje, boven wonen onder stal ruimtes. Het geheel heeft nieuwe dakpannen, nieuwe kozijnen met dubbelglas en is van binnen ook helemaal afgewerkt. Al is er over smaak te twisten, maar de muren staan in ieder geval strak in het stucwerk. Naast het boerderijtje staat nog een gebouwtje, daar moet binnen wat aan gedaan worden om er een gasten verblijf van te maken. Hier ook weer onder stal ruimtes. De 7 hectare die er bij horen garanderen een vrij uitzicht.de 7 hectare bestaat uit verschillende stukken die (helaas) niet allemaal aansluiten bij elkaar, maar de meeste wel. Aan een kant van de weg zijn weilanden en akkers, die worden op het moment gebruikt door anderen. Aan de andere kant van de weg weiland en bos. 

Afgelopen donderdag nog maar weer eens op kantoor geweest, nu om te vertellen dat we dit wilde kopen. Er zijn wat afspraken gemaakt. We moeten wat aanbetalen, daarmee staat alles 6 maanden gereserveerd voor ons. Afgelopen vrijdag ben ik dan een voorlopig koopcontract gaan tekenen. Wat ook Sol moet tekenen en de verkopende partij. Had ik nog wel een vraag over alle meubels die er nog in staan en de kat die er rond loopt. …..dat hoort er allemaal bij. 

Dan nu een paar foto’s ….geen super foto’s overigens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *