Midden In De Nacht!

Midden in de nacht geeft Antares op heel duidelijke manier aan dat ze nodig moet. Jas aan, schoenen aan en ik ga verder niet aangekleed met anders dan een onderbroek de regenachtige kou in. Plassen, poepen en een rondje lopen in het hoge gras in het weiland. Terug naar bed. Als even later de wekker gaat blijf ik nog even liggen. Daarna start ik met de schoonmaak van de afzuigkap. We wilde eigenlijk een nieuwe om dat deze te vet was om aan te pakken. Maar bij de bouwmarkt zagen we een zelfde en die kost tegen de 300 euro. Misschien toch maar schoonmaken. Dat heb ik dus gedaan en hij is weer als nieuw van binnen en van buiten. Een van de lampjes is stuk, dus ik ga even naar de ferreteria om led lampjes. De vrouw in de winkel wordt steeds vriendelijker. In 2 weken ben ik er nu al 4 keer geweest. Ze verteld zelfs hoe ik de lampjes in het Spaans moet noemen. Helaas ben ik dat weer vergeten. Dan is het nu tijd voor koffie. Daarna ga ik de kamer die ik gister leeg geruimd heb grondig schoonmaken. Straks wordt deze ruimte onze slaapkamer. De muren moet bijgewerkt worden en een kleurtje krijgen en er moet een wandje in komen met een schuifdeur als intree naar de slaapkamer. Die schuifdeur heb ik gister gevonden in de stal. Volgens de deskundige in programma’s op Discovery heeft deze deur mooi patina, versleten dus en lelijke verf. Maar wat mij betreft blijft de deur zo. Moet alleen even schoongemaakt worden.

Gedurende de dag moet Antares met enige regelmaat naar buiten. Een planning wat het weer betreft houdt ze er wel op na, alleen is het er een waar ik net zo van gecharmeerd ben. Iedere keer in de regen! Ze droogt nooit op. Ik ben niet zo van de honden kleding, maar heb haar op een gegeven moment toch maar een regenjasje aangedaan.  

Verder hebben we vandaag een nieuwe gas(butaan) kookplaat uitgezocht. Morgen is ie als het goed is af te halen in de winkel. Kan ik daarna aan de slag ….als ik de rest van de spullen ook heb. Ook nog een oude vrieskist de deur uit gedaan. Tevens hebben we satelliet internet genomen, inclusief televisie met wel 1000 (waar van de meerderheid dubbel) kanalen. Met een dag of 7 komt het doe-het-zelf pakket binnen en dan ik gaan ‘doehetzelfen’ en hebben we hopelijk een fatsoenlijke verbinding met de rest van de wereld!

Update: Vandaag staan we ook in BN de Stem. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *