Melk Halen

Eerst naar de buren… verse melk halen. Gevraagd of ik even binnen in de stal mocht kijken. 30 koeien hebben ze en die geven 30 liter per dag. 5 kleine kalfjes liggen in een aparte box. En 5 honden vinden dat ik lekker ruik. Kan ook niet anders met een werkbroek waar ik al 3 weken in werk. Gelukkig belde de verhuizer dat hij aanstaande maandag laat in de middag bij ons verwacht te zijn. We hebben echt nog niet alles nodig, maar een wasmachine en een droger zou wel fijn zijn.

De wc die door blijft lopen, spoelen we al een tijd door met een pan met water. Dat ben ik beu. We gaan shoppen voor een nieuwe wc. Helaas is de bouwmarkt waar we al eerder waren op zaterdag gesloten voor particulieren. Volgende, wel wc’s maar geen op voorraad. Geen wc dus vandaag. Thuis gekomen en oude pot weer terug gemonteerd.

Daarna komen de buren een praatje maken als ze zien dat ik aan het zagen ben. De buurman wil wat vertellen over de bijl die ik heb. Die is bot en hij wil hem meenemen om te slijpen. Als hij terug is wil hij me laten zien welk stuk bos van ons is. We lopen over een dicht gegroeid paadje. Dit is van jou zegt hij. Dat andere paadje is openbaar. In het bos zijn allerlei muurtjes gemaakt van keien, die geven aan tot waar alles loopt. Dan komen we op een punt waar vandaan het niet meer van mij is. Op een weiland naast het bos laat hij de kastanje bomen zien en verteld dat hij met een machine alles tot bij de bomen vrij gaat maken van braamstruiken. Twee redenen daar voor, het weiland word zo iets groter en we kunnen dan ook de kastanjes rapen om te verkopen als de tijd daar is. Wel alles in de gaten houden, zegt hij, want als de kastanjes vallen zijn er mensen die vinden dat die van hen zijn. Dat gaan we zeker doen, ik heb namelijk eerder begrepen dat ze in Saudi Arabië tot 60 euro per kilo op kunnen brengen.

Ik heb nog wat vragen over een ander stuk, maar dat doen we een volgende keer zegt hij. Daarna de schuur gereed gemaakt voor de onze inboedel die dan maandag arriveert. Verder maken we er een zaterdag avond van zonder Netflix maar met een boek, chips en iets te drinken.

Tot slot: Tof al die reacties die ons op verschillende manieren bereiken over ons blog. Zegt het voort, zou ik zeggen. Laat iedereen mee lezen die dat leuk vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *