Knipbeurt (revisie)

De werkkleding zit in de was en moet daarna buiten drogen. Geen werkkleding dan werk ik ook niet. Tijd voor een knipbeurt! Laatste keer was in december vorig jaar. Ik naar de kapper in A Barrela. Ik stap binnen en vraag aan een van de dames om een afspraak te maken. Dat kan, zegt een van hen, maar het kan nu ook gelijk hoor. Nou dan doe maar gelijk. Ik wordt een stoel toegewezen en de kapster vraagt wat de bedoeling is. Zelfde model alleen korter vertel ik haar in mijn beste Spaans. Het bekende kapperspraatje, waarbij de kapper of kapster altijd ja en amen zegt, blijft uit. Niet zo erg, dan kan ik ook geen verkeerde or vreemde dingen zeggen. Een half uur later en 9 euro armer stap ik de kapperszaak weer uit.

Werkkleding is nog niet droog, dus ik kan nog niets doen. Ik werk wat aan de nieuwe website en ga daarna met Antares een rondje lopen en fotograferen, ook voor de website. Tijdens het fotograferen kom ik buren tegen, ze hebben een kettingzaag bij. Ze vertellen dat ze bomen een knipbeurt gaan geven. Hout voor van de winter.

Tijd om de melk te gaan halen. Dat ik een knipbeurt gehad heb ontgaat de buurvrouw helemaal. Druk druk druk! De buurman komt straks uien en andere dingen planten. Oké, ik zie hem wel verschijnen. Moet ik straks toch nog gaan werken!

Thuis ga ik dan toch maar wat doen. Bij een kastanjeboom bij de ingang van het bos zitten een hoop wilde scheuten. Die moeten weg want dat is beter voor de boom heb ik me laten vertellen. Ik geef de boom een knipbeurt zodat die er rond de stam weer netjes uitziet. Een scheut is echter eigenlijk al een boompje, en die wil ik houden. Ik maak de wortels bloot en knip ze door op een manier dat ik een flinke kluit overhoud. Die boom krijgt een nieuw plekje. Samen met Sol bepalen we waar de boom langst de oprit mooi zou staan. Even later staat de boom.

Nu ik dan toch vuil aan het worden ben ga ik ook maar even een knipbeurt geven aan de braamstruiken doen die aan de zijkant langst de oprit staan. Ik wil de kant van de oprit graag kaal en met de bosmaaier is dat een fluitje van een cent!. Nu alles nog even opruimen, maar dat doe ik morgen.

De buurman met uien hebben we overigens niet meer gezien. Druk druk druk denk ik.