Klusjes Dag

Klusjes. Als eerste het plafond wat ik gister en eergisteren buiten gegooid heb opgeruimd. Alles gaat de aanhanger in, die ik even later vol naar onze stortplaats aan straat rij. Ik zoek het wel een beetje uit, want er zit ook goed stookhout bij. Als ik daar mee bezig ben komt de buurvrouw de koeien doen. Ze wil weten wat ik aan het doen ben, ik leg het uit. Als ik ook vertel dat de balkjes (zie foto) goed zijn om te stoken, zegt ze dat ik dat niet moet doen. Het zijn namelijk mooie palen om de afrastering aan de straatkant mee te repareren. Daar heeft ze wel een punt. Iedereen gebruikt hier van alles om een afrastering te maken, dus waarom zou ik de stukken die er voor geschikt zijn dan niet gebruiken? Ineens nog maar een beetje stookhout over.

Sol gaat ons bed een nieuwe kleurtje geven. Daar voor heeft ze wel een werkplek nodig. Die ga ik maken in de schuur. De palletvloer van weleer gaat nu dienst doen als werktafel en als tafel om de verf te mengen en roeren. Ook moet er nog betere verlichting in de schuur gemaakt worden. Ik heb van mijn ex werkgever een mooie TL-bak meegekregen. Die hang ik tegen het plafond, led lampen er in, aansluiten en klaar is Kees. In de stal naast ons staat een bankje zonder leuning. Dat mag niet gesloopt worden, want ik wil het opklappen. Maar voor het zover is gaat het eerst dienst doen als plank aan de muur. Met mijn accu klop/boor/schroef machine kom ik de stenen niet in. Van een oud collega heb ik eens een boorhamer gekregen, voor dat ding harde steen geen punt. Patrick H, bedankt! Beugels tegen de muur, bankje er op geschoven, en alweer, klaar is Kees. Ik doe de nieuwe brievenbus ook maar gelijk. Oude er af, nieuwe er op. Dan nog even wat spullen opruimen die bij het verven in de schuur zeker in de weg staan. Alles aangeveegd, schilder schuur is klaar om gebruikt te worden. Er moet ook nog een (tijdelijk) plankje in de keuken komen. Dat ook maar even gedaan. 

Ik wil eigenlijk de auto even afspuiten met de hogedrukspuit, helaas heb ik geen koppeling om de slang aan te sluiten. Als ik naar het dorp ga om een en ander bij de ferreteria te kopen, blijkt deze dicht. Dan naar de benzine pomp om jerrycans af te vullen. Ik heb benzine nodig om mijn aggregaat een keer aan te slingeren. Thuis schenk ik de dorstige machine 10 liter in en start hem. Na wat tegen sputteren slaat ie aan en loopt als een zonnetje. Half uurtje laten draaien, als ie afgekoeld ik berg ik hem weer op. Waarschijnlijk nooit nodig, maar je weet maar nooit!

Dan hoop ik dat het vandaag mooi helder blijft in de avond en nacht. Ik wil met mijn telescoop aan de gang. Wilde ik gister ook al, maar toen kwamen er wolken aan drijven en die zijn heel de nacht gebleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *