Ik Wil Het Eigenlijk Af Hebben, Maar Morgen Is Er Nog Een Dag.

De nieuwe hal staat vandaag op het programma. Daar hebben we gister spullen voor gekocht, onder anderen planken voor het plafond en een klein stukje van de zijwanden. We hadden gister in de winkel de beste pakketten met planken uitgezocht. Althans dat hadden we gehoopt. Bij de pakken die we kochten waren zo op het eerste oog geen (grote) defecten te zien. Maar als ik 6 pakketten heb uitgepakt en ik sorteer wat, blijk ik twee stapels te hebben. Een met goed planken en een met gaten er in van een 1 centimeter doorsnede tot 6 centimeter. Maar goed ik zal het er mee moeten doen. Voor ik echter planken tegen het raamwerk van het plafond schiet moetr ik eerst nog een kabel uit de weg ruimen. Daarvoor moet ik wel eerst niet draden trekken in de buizen die ik vorige week gelegd heb. Ik dacht dat een trekveer (om de draden te trekken) van 30 meter makkelijk zou zijn. Nou, nee dus! Telkens zit ie in de knoop. Maar na een tijdje zit alles er in en is het aangesloten en kan de oude kabel weg geknipt worden. Nu eerst koffie. Ik lees ondertussen een blog van andere Nederlanders die ook in Spanje wonen (www.inasturias.nl van Jan en Nanny). Als ik het zo lees liepen en lopen zij tegen dezelfde soort dingen aan als dat wij dat doen. Dan tijd om de eerste planken tegen het raamwerk aan te schieten. Ik doe alles met m’n spijker pistool, lekker makkelijk en snel. De planken vliegen er tegen aan. In het plafond komen 5 LED spotjes. De eerste 2 moeten er nu in gemaakt worden om aan te kunnen sluiten. Daarna verder met planken schieten. Aan de andere kant van een houten blak komen de overgebleven 3 spotjes en de sensor om het licht aan en uit te laten gaan. Als ook die er in zitten ga ik het eerst maar even testen, want nu kan ik er nog bij. Als alles werkt ga ik verder met planken schieten. Zoals bij het leggen van laminaat is het laatste stukje het moeilijkst. Na af tekenen en zagen en passen moet er toch nog een stukje af. Weer passen en meten en proberen. Het zit er in. In het allerlaatste stukje moet ook een bocht van de muur gezaagd worden. Aftekenen daar van doe ik met een ding dat je ook voor laminaat gebruikt (geen idee hoe het heet overigens). Als ook dat zit kan ik aan de zijkant beginnen. Hier moet ieder stuk schuin gezaagd worden om aan te sluiten op de planken die tegen het (schuine) plafond zitten. Maar na een dag van 8 tot 8 zit alles er in. Goed, eigenlijk had ik meer willen doen, ik moet nu morgen de andere zijkant afwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *