Ik Hak Er In Vandaag

Als eerste, top natuurlijk dat er zoveel dagelijkse volgers zijn. Ik weet ook dat er volgers zijn die het wel misschien wel leuk vinden te lezen dat ik melk ga halen, een rondje loop met Antares en weer aan het opruimen ben in de tuin. Maar eigenlijk verwachten die wat actie! Haken en breken, verbouwen. Nou hou je dan bij het lezen van deze blog maar vast!

Gister een nieuwe WC pot gekocht, over de oude schreef ik al eens dat die niet goed functioneerde, al was de poep wel telkens verdwenen als we er met een emmer water door spoelde. Eerste karwei wat gedaan moest worden, juist de nieuwe WC pot. Een deftige al zeg ik het zelf. Vorige pot die ik in Nederland kocht was 50 euro, deze wat iets duurder. Natuurlijk waren er problemen bij de montage. In de handleiding staan bij de tekening van de maten alleen letters uit het alfabet. Dat is mooi, maar als er verder niet staat dat A zoveel centimeter is, dan heb je er niets aan! Dan zelf maar uit meten. Ander ding, omdat de oude plee een zij aansluiting bovenaan de stortbak heeft, zit het kraantje dus op die hoogte. Omdat we verder nog niet gaan breken in de badkamer hebben we een lange aansluitslang bij gekocht. Volgens de medewerker in de winkel moesten we deze hebben. Ja! Die blijkt dus niet te passen. Dus de nieuwe WC staat, maar we moeten nog wel met een emmer doorspoelen. Ik naar de ferreteria in het dorp. Helaas geen lange slang met de juiste aansluitingen. Dan maar 2 aan elkaar, is ook lang genoeg en werkt ook. Project WC is klaar.

Dan melk halen. De buurvrouw is nog niet aan het melken, dus ik moet even wachten. Zoals ik de slang van de WC aansloot, sluit de buurvrouw de slangen op een koe aan. Ondertussen laat de buurman de landbouwmachines zien die hij heeft. Hij kijkt een beetje verbaast als ik van sommige machines gewoon kan vertellen wat ze doen en waar ze voor zijn. Een koe heeft inmiddels een liter melk gegeven en die is voor mij. Ik naar huis.

Dan komt er iemand van een ongediertebestrijdingsbedrijf (lekker lang woord) een inspectie uitvoeren of we houtworm hebben in het hout van de gebouwen. Hij bekijkt hier en daar wat. Er zijn plaatsen waar ooit wat gezeten heeft. Maar volgens hem ziet het er naar uit dat het al eens bestreden is. In de stal (dus het ander gebouw) blijkt in de constructie ook niets te zitten. In een oud kastje echter wel. Hij adviseert het eens schoon te maken en te kijken of er na een week vers zaagsel bij de gaatjes ligt. Zo ja, dan houtworm. En anders dus niets levend meer. Als die weg wil komt er een pick-up met grote aanhanger aan rijden. Er stap een vent uit, waarvan ik denk ‘wat moet die hier?’ Het blijkt een verzekeringsagent te zijn. Ik ken die alleen maar met een patserige BMW en een glimmend pak. Sol weet dat hij voor de verzekering komt. In 5 minuten heeft hij de boel getaxeerd. Een uur later weten we ook voor hoeveel alles getaxeerd is en wat de jaarlijkse premie gaat zijn.

De slaapkamer, daar zit een plafond in wat er uit moet, omdat ik er de electra er boven weggewerkt wil hebben, in plaats van, kabeltjes met nietjes er tegen aan. En eigenlijk vind ik het boven het plafond ook mooier dan de planken die er nu nog zitten. Ze moeten er vandaag uit! Ik zeg tegen Sol dat ik het plafond er uit ga slopen. Ja, maar moeten we eerst geen nieuw hout kopen voor het nieuwe? Nee, het moet er NU uit. Ik ben actief in de weer geweest met de decoupeerzaag, de multietool, een hamer en een koevoet. Was het gister voor de garage net opgeruimd, is het daar nu weer een zooi. Het plafond ligt er nu in stukken. Als ik een deel er uit heb, laat ik het Sol zien en vertel daarbij wat eigenlijk mijn plan is. Ik wil tussen de dakbalken platen maken, zodat we dat kunnen isoleren. De dwarsbalken waar het plafond aan hangt (tussen de muren links en rechts) laten we zitten en de balkjes die tussen die balken zitten gaan weg. Kun je het nog volgen? We krijgen nu een slaapkamer tot de nok van het dak. Met de dwarsbalken tussen de muren in het zicht. Nu snapt Sol ook wat ik bedoel en ziet het helemaal zitten. Morgen het laatste stukje slopen en dan kunnen we gaan shoppen voor nieuw materiaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *