Ik Ben Kapot!

Als ik net opgang ben met het frame voor het plafond in de slaapkamer, staat de buurman voor de deur. We gaan de stal uitmesten. Ik denk dat de stal 5 bij 4 meter is, en ik denk ook dat er een laagje mest in ligt. Maar de buurman verteld dat er zeker een laag van 50 cm in ligt. Met diverse agrarische gereedschappen gaan we aan het werk. Als we net iets meer dan de helft er uit hebben is de kar waar de mest is opgegaan vol. De buurvrouw komt ook helpen. De buurman rijdt de tractor met kar de akker op en vervolgens gaat de buurvrouw achter het stuur van de tractor. Zij rijdt telkens stukjes vooruit als de buurman en ik de mest er van de kar trekken en over de akker verdelen. Na twee ritjes op de akker is de kar leeg. Nu siësta. Na een uur of 2 is de buurman terug en gaan we verder. Het werk zakt echter wel steeds verder in tempo. Alles doet in middels zeer en we worden moe. We nemen even pauze, de buurman vraag of ik ook een wijntje wil. Ja wil ik wel. Dan verteld hij er bij dat hij de wijn zelf maakt. Lekker wijntje! We gaan even later weer verder. Als de de stal leeg is (op wat restanten na) gaan we de mest weer uitrijden over de akker. De buurvrouw zit weer achter het stuur en we doen ons ding. Het is in middels bijna 10 uur en we moeten nog gaan eten. Als Sol en ik geassisteerd hebben bij het terug loodsen van de koeien in de andere stal gaan de buren naar huis en wij naar binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *