Hiep Hiep Hoera, Sol Is Jarig.

Vandaag is Sol jarig. Eerst gister afgewacht tot middernacht om te feliciteren en er wat op gedronken. Vandaag dus wat later uit bed. Slingers…. ja die hebben we niet, of toch? Rood/wit afzet lint kan natuurlijk best dienst doen als slinger. In de keuken aan haken die er zitten het afzetlint als versiering opgehangen. Als Sol uit bed komt ziet ze niet eens dat ik slingers heb opgehangen! Later op de dag komen er verjaardagskaarten binnen, die hangen we er aan. 

Natuurlijk is er ook gewoon werk aan de winkel. Ik ga verder met isoleren, tot het tijd is om melk te gaan halen. Als ik bij de buren, met mijn lege fles, aan kom laat de buurvrouw weten dat ik bij de buurman in de werkplaats moet gaan kijken want zij is nog niet begonnen met melken. Als ik in de schuur aankom, staat de buurman daar, met zijn broer en schoonzus. Ook ligt er een varken op zijn rug, het varken is al dood en het gaat nu geslacht worden. Ik mag kijken, ze denken natuurlijk dat ik daar niet tegen kan. Maar een varken, of iets anders, slachten is niet luguber of eng om te zien. Ten minste, als je er tegen kan. Voor mij geen probleem. Ding is ook, als je ziet hoe er met dieren in een slachthuis omgegaan wordt het niet altijd een pretje is om te zien. Deze mensen, zijn met hun eten bezig en behandelen het dode dier zichtbaar met respect. Alles wordt gebruikt, zo begrijp ik. Mijn fles is gevuld met verse melk en ik weet nu hoe een leeg varken er uit ziet, dus ik ga naar huis. Verder met isoleren.

Sol gaat onder tussen weer verder met de proefstukjes voor het bed. Als ik geen zin meer heb en Sol klaar is met de proefstukjes gaan we naar Chantada. Even wandelen in het park daar en uit eten… vóór 18 uur. Daarna nemen we de toeristische weg terug naar huis. Thuis gaat Sol even schuren aan de proefstukjes. Vervolgens kiezen we er een die we het mooist vinden. Dan moet ik even uitleggen hoe mijn schuurmachine werkt, zo dat ze de stukken bed kan gaan schuren en schilderen. 

Wij hebben gekozen voor de bovenste foto. Overigens zonder de bruine stukjes.
Prettig weekend lezers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *