Het regent pijpenstelen en vuurwerk.

Ik kan niet meer slapen, dus ga maar uit bed. Eerst koffie. Het regent al de hele nacht en soms komt het met bakken uit de lucht, maar om 8 uur is het even droog. Dat is mooi want we kunnen niet meer naar buiten kijken door de keuken ramen. Nou heeft dat op zich niets met de regen te kamen natuurlijk. Recht voor de keuken staat een boom. Of is het een uit de kluiten gewassen struik? Geen idee, in ieder geval moet hij weg. We willen buiten kijken en zien welke tractor er wanneer voorbij komt. Ook willen we naar de koeien kunnen kijken als die in de wei staan. Veel leuker dan een grote groene bos bladeren op nog geen 2 meter van de ramen. Zo als ik al zij is het even droog om 8 uur. Kettingzaag gepakt en aan de gang. 10 minuten later staat er niets meer en hebben we weer vrij uitzicht op alles wat we willen zien. De stukken opruimen is voor later deze week.

Ik had me voorgenomen niets te te doen vandaag, dat is dus al niet gelukt. Nu weer tijd voor koffie. Ik ga weer verder met kijken naar een Youtube video hoe ik met de programma’s (WordPress en diverse plug-ins) die ik nu heb een website moet maken. Het is een video van 2 en een half uur, maar ik doe er veel langer over. Telkens maar ik aanpassingen aan mijn site met uitleg van de persoon in de video. Dan is het tijd om de melk te gaan halen. Als ik de auto in wil stappen is er ineens een hoop geknal, als of er vuurwerk afgestoken wordt. Sol komt naar buiten en vraag mij wat het is. Ik zie in middels dat er ergens voorwerk afgestoken wordt Zal wel iets met een heilige zijn, zeg ik. Als ik bij de buren kom staat mijn melk nog niet klaar. Ik ga maar even bij de kraamkamer kijken. Weer een kalfje er bij, zo pas geboren dat het nog niet eens normaal kan staan. Even later verteld de buurvrouw dat het vannacht om half 2 geboren is. Ik vraag haar ook even naar het vuurwerk en ze legt uit dat het inderdaad iets met een heilige te maken heeft. Thuis ga ik weer verder met de video en de website.

Rond 3 uur is het weer even droog. Dat is mooi want ik moet nog een heel klein stukje van de afrastering bij de akker op de hoek zetten. Antares gaat mee om mij in de gaten te houden en om even wat extra mest op de akker te leggen. Als ik klaar ben begint het weer te regenen. Tijd om de blog post voor vandaag te schrijven, in nette kleding zodat ik niets meer ga doen. Nu nog even verder met de Youtube video en de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *