Het Bos In

Vroeger wakker dan normaal, ik begin dus ook eerder in de slaapkamer. Veel hoeft er niet meer gedaan te worden qua dicht maken. Ik ben met een paar uur dan ook klaar. Nu kan het afwerken beginnen. Dus de plintjes die eigenlijk iedereen vergeet, omdat dat nog wel komt, wil ik niet vergeten. Morgen naar de bouwmarkt om afwerk spullen te kopen. Even opruimen en ik ga wat anders doen.

Ik ga het bos in. Rond het bakhuisje ban ik al eens bezig geweest met de bosmaaier, de braamstruikscheutjes komen echter weer een kleine 10 tot 20 cm boven de grond uit. Als ik lekker bezig ben besluit ik opzoek te gaan naar de waterbron die ergens de grond uit moet komen. Daarvoor moet ik wel een dik braamstruikgewas om maaien. 3 uur maaien later heb ik de bron gevonden en vrij van een wildgroei aan planten, ook heb ik een berkenboom en 2 kastanjebomen vrij van de wildgroei. Ook het stroompje richting de watervalletjes is vrij.

Bij de kastanjeboom wil ik nog even wat wilde scheuten snoeien, dat zijn echter scheuten van een aantal jaren en sommige zijn al kleine bomen, ook bij een andere doe ik het zelfde. Twee kleine berkenboompjes gaan tegen de vlakte. Ik zaag alles in stukken, rijd de auto achter uit het bos in en laad al het nieuw verworven stookhout de auto in. Na uit laten er van vindt ik het welletjes voor vandaag.

Touw! Dat is iets waar ze hier heel blij van worden. Alles sluiten ze hier af met touw. Alle restjes touw verbergen ze ergen voor later, zoals een eekhoorn doet met eikeltjes als winter voorraad. Vervelende is dat een bosmaaier dat niet leuk vindt. Touw heb ik dus eerst uit bosjes, struiken en de grond getrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *