Hard Gewerkt En Koeien Gevangen.

Een kalfje is net een haan. Start een haan bij het krieken van de dag, doet een kalfje dat om 8 uur ’s morgens. Een loeiend kalf dus. Ik was al wakker, maar Sol en Antares nog niet. Antares was de tweede die wakker werd en begon in haar beste Spaans te blaffen tegen de koei. Door het geblaf werd Sol wakker. Het kalf en Antares hebben hele gesprekken gevoerd. Wij dachten dat er 2 kalfjes kwamen te staan. Maar toen ik even ging kijken bleek er één te staan. Geen idee hoe jong, het is ongeveer 1m20 hoog. Toen ik melk ging halen vroeg de buurvrouw of we toch geen last van het kalfje gehad hadden. Nee hoor, prima geslapen. Maar om 8 uur…. Binnenkort komt er een iets ouder kalfje bij en dan is het over. Kalfje staat daar maar alleen en roept om gezelschap. We zijn er even een paar keer bij geweest. Maar snapt nog niet dat we niets doen.

Het is een schitterende dag! Ik ga in de tuin werken. Troep verplaatsen, en er lag een berg. En die ligt nu ergens anders. Voor aan straat maar wel op ons erf. Ook in de tuin tussen de fruitbomen bezig geweest samen met Sol. Als of we ingezet zijn door bureau HALT gaan we met een vuilniszak in de hand de troep opruimen. Eerste stuk valt wel mee, iets verder op komen we op een stuk dat volgens ons jaren als stortplaats gebruikt is. Het maakt niet uit hoe diep ik graaf ik blijf troep tegen komen. Dan doen we hier dus maag gewoon de boven laag. Als ik de troep aan straat aan het zetten ben, komt er een stok oude man voorbij, waar ik liever niet mee praat. Niet om dat ik dat niet wil, maar omdat ik er echt geen zak van versta. Geen tanden, trillende kin en spreekt alleen het dialect van hier. Maar hij wilde een praatje. Iets met paarden denk ik, gezegd dat we die niet hebben. Gezegd dat ik aan het opruimen was ‘veel troep’. Weet niet of hij het begreep. Het weer, dat kan ook met gebaren. Dus ik zeg dat het vandaag mooi weer is. Ja, ja en maandag veel regen gehad zegt hij. Daarna wandelt hij weer verder en ga ik weer aan de gang. In middels zijn de tuinen bijna netjes, als zijn ze nog niet zover dat je er een tuinstel in zet om lekker een pilsje te drinken. We zijn dus nog niet klaar!

Als ik de dag afsluit staan er ineens 5 koeien. Waar komen die nou vandaag? Ze kijken rond, poepen hier en daar, gaan de wei in en uit en 2 willen de straat op. Samen met Sol de koeien de wei in gewerkt en de buren gebeld dat er 5 koeien los lopen, of hun weten van wie ze zijn. De buurman komt en belt wat rond om te vragen van wie de koeien zijn. Als niemand het weet dan zijn ze denk ik van ons. Toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *