Goedemorgen muis, honden weer hè?

Als ik opsta om de koffie aan te gaan zetten wordt ik begroet door de muis die er net zijn nachtdienst op heeft zitten in de keuken. Hoi muis! En weg is ie. Gelukkig hebben we alles goed opgeborgen, althans daar gaan we van uit. De muesli staat in de koelkast, de aardappelen, citroenen en een avocado liggen veilig in de magnetron! Daar kan ie dus niet aan. De rest is ook niet bereikbaar voor de muis.

Als de muis naar bed is en ik wakker aan het worden ben met koffie, bedenk ik wat ik vandaag gaan doen. Gister heb ik verf gekocht om de binnenkant van de kast in de keuken te schilderen. Het is een gemetselde kast waar de tegels in het verleden scheef tegenaan geplakt zijn. De binnenkant is met cement aangesmeerd. Als ik de kast wit, wordt de kast wel wat lichter en ziet het iets frisser uit. Als een echte imitator van Bob Ross ga ik met kwast en pot verf aan de gang. Naar een paar uur en een paar pauzes is de kast bijna klaar. De verf is op, maar achter de lades hoeft het van mij niet wit te zijn. Later doe ik dat wel.

Dan ga ik nog maar wat hout zagen en hakken. We hebben niet zoveel meer om het fornuis op te stoken. Maar na een uurtje uitzoeken, zagen en hakken, hebben voor de komende dagen weer genoeg. Bijkomend voordeel is dat het lekker opruimt! 

Ook nog wat gevonden, geen idee wat het is. Het lijkt op een spiegelei waar een trein conducteur vroeger mee werkte. Maar dan moet dit voor een reuze conducteur geweest zijn! Wie weet wat het is (zie foto) mag een reactie achterlaten.

Voor vandaag een vroege blog post, ben namelijk niet van plan nog veel te doen. Misschien nog een beetje opruimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *