Gisteren En Vandaag

Gister:

Douchen… de thermostaat kraan doet het weer niet. Er gaat niet genoeg water door om de geiser aan te laten gaan. Normaal zetten we dan een andere warmwaterkraan open tot we warm water hebben, dan de douche kraan en hebben warm douch water. Deze keer niet. Komt vast omdat ik gister met de verschillende water bronnen bezig ben geweest. Douch in bad gebruikt, doe doet het altijd. Daarna nog maar eens gekeken hoe het zit met de waterbronnen. We hebben er één met een pomp en een tweede waarvan het water ergens uit ons bos komt. Ik ben er uit hoe de afsluiters moeten staan. De bron uit het bos staat dicht, de bypass van de ene bron naar de andere ook en alleen de bron met de pomp staat aan. Voordeel is nu ook dat de pomp niet heel de tijd aan en uit gaat. Ik dacht dat er ergens een lek in de leiding zat, maar blijkbaar heeft de bron met de pomp heel de tijd (al jaren) de bron in het bos staan vullen. Hierdoor zakte de druk steeds en leek het voor mij als of er een lek was. Dat is dus opgelost. Nu koffie en zo weer verse melk halen.

Dan worden we gebeld dat een bezorger een pakket heeft voor ons, maar hij kan ons adres niet vinden. Of we de locatie door kunnen sturen via google maps. Pakket komt uit Duitsland en daar hebben ze Freán met een ringel s geschreven op de plaats van de á. Geen wonder dat hij het niet kon vinden. Hij komt de satelliet schotel voor internet brengen met toebehoren. Het is mooi weer dus ik gelijk aan de slag en hang de schotel op en richt hem zo goed mogelijk uit. Wat ik niet weet is dat ET ondertussen al klaar zit om contact te maken met thuis. Hij zal nog even moeten wachten voor het zover is.

Het is rond 5 uur en we zitten aan de koffie als de vrachtwagen met onze inboedel aankomt rijden. De truck met oplegger ziet geen mogelijkheid bij ons de oprit op te steken. Er staat een kastanje boom met lage takken in de weg. Omdat kastanje bomen hier een heiligverklaring hebben wil ik er geen takken af zagen. We besluiten de vracht uit te laden en telkens in onze auto te laden. Zo breng ik het dan van de weg naar de schuur. We tassen alles op de binnenplaats en proberen het een beetje te sorteren. Sol houdt bij of alles wel aankomt wat we in Nederland meegegeven hebben. Tegen een uur of 9 zijn we klaar en eten we wat. De verhuizer wil vertrekken en ik vertel hem dat hij in het dorpje verder op wel moet kunnen draaien. Of ik mee kan komen. Natuurlijk! Het blijkt om half 11 een hele happening te zijn in het dorp en iedereen loopt uit, 4 man, om te zien hoe de chauffeur zich steeds verder in de nesten lijkt te werken. Op aan wijzigingen van een buurman komt het uiteindelijk goed. Een andere buurman rijdt met de chauffeur mee om te laten zien waar hij wel kan keren. Dan vraagt de buurvrouw hoe het zit met onze spullen, want het gaat regenen vannacht. Tja, die moet ik allemaal nog binnen zetten. Veel werk, zegt ze en zegt er bij dat haar man wel even komt helpen zodra die klaar is met de koeien. Om een uur of 12 is de buurman er en sjouwen we het laatste naar binnen. Nu doet echt alles zeer, heel de inboedel vandaag 3 keer verplaatst. ….nu naar bed en morgen gezond weer op, zoals Sonja Barend vroeger altijd zij.

Vandaag:

7 uur opstaan, koffie, douchen. Sol had een afspraak bij de kapper, die daar naartoe gebracht. Thuis de wasmachine en de droger aangesloten en een was aangezet. …..en nog een en nog een. We hebben een grote houten antieke kist. Die heb ik gister met de verhuizer al in het juiste vertrek weg gezet, de slaapkamer. We hebben ook een koperen antieke hanglamp. Ook voor de slaapkamer. Kist op de juiste plaats gezet en de lamp opgehangen zoals ik het mooi vindt. Eerste stukje inrichting is dus gedaan, haha. Het is bijna 12 uur, dus weer tijd om verse melk te gaan halen. Al druk bellend schenkt de buurvrouw de melk uit een kan in de fles. Geen tijd voor een praatje, dus ik rijdt weer naar huis. Nu koffie! Dan een beetje opruimen maar weer. De zon gaat schijnen en Antares en ik gaan een rondje lopen. Sol is even later klaar bij de kapper, helaas het is te laat om het bestelde gasstel ook gelijk mee te nemen de winkels zijn hier tussen 2 en 4 dicht. Later op de dag nog maar eens terug naar Chantada. Morgen van een oude tafel een geschikt tafeltje maken om het gasstel in te monteren (tijdelijk dan). Nu is het tijd om niet meer zo veel te gaan doen. Tot morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *