Gezocht En Eigenlijk Niet Gevonden.

Het is al een paar dagen koud in huis. Dat komt omdat het plafond er uit is. Stoken doen we dus voor buiten en dat is nodig ook want mijn weerstation vertelt me dat het buiten 2,7 graden is. Binnen is het wel wat warmer. Maar ik doe toch maar een bodywarmer aan en een muts op. Beste is dus dat ik zo snel als mogelijk het dak aan de binnenkant isoleer. Ik het internet op, zoekend naar isolatie materiaal. Als ik gevonden heb wat mij geschikt lijkt voor ons bekijk ik de voorraad in de winkel. Bij de Leroymerlin in Ourense hebben ze niets, in Lugo 1 rol, online bestellen duurt 5 dagen voor ik het heb. Andere winkel, de Bricodepot. Die heeft het zelfde alleen dan 50 euro goedkoper per rol. Mooi, alleen is die winkel 150 KM bij ons vandaan. Ik heb ook hout nodig. Gewoon balkjes die je zo bij de Praxis koopt. In Lugo nee, Ourense ook nee. In A Coruña (150 KM) op de website een pagina met allemaal de zelfde foto’s waar alleen prijzen bij staan, maar niet de maten van de balkjes. Zou ik dan echt alle 100 foto’s moeten bekijken om te kijken of er maten tussen zitten die ik nodig heb? NEE! Ik ga wat anders doen.

Aan de zijkant tegen de boerderij staan muren, die vormen een ongeveer vierkante ruimte. Wat het geweest ik weet ik niet. Ik weet alleen dat het heeft dienst gedaan als kippenhok. De muur die je van de weg af kunt zien is er een die opgetrokken is uit keien, het meeste van de rest is of beton of keien met beton. De muur met keien is een mooie muur om te zien, ten minste, als er geen braamstruiken tegen staan. Samen met Antares aan de gang om de muur braamstruik vrij te maken. Antares is er alleen bij voor de afleiding, ik moet telkens een stok gooien die ze gaat zoeken en niet kan vinden. Ik heb nogal wat stokken gegooid!

Onze keuken is blauw. Stel je een zwembad voor, die zijn ook blauw. Als ik binnen kom van het braamstruikvernietigingswerk, is Sol in de keuken bezig, die heeft het voorjaar in de bol en mij springen de tranen in de ogen. Even denk ik dat ik acuut corona heb omdat ik last krijg van mijn longen. Sol is aan het soppen met chloor. De keuken heeft niet alleen de kleur van een zwembad, maar ik waan me nu ook in een zwembad. Maar goed, even later is de lucht weg en ziet alles er weer spik en span uit. Onder het genot van koffie zoek ik verder naar spullen. Isolatie kunnen we thuis laten bezorgen als het moet. Maar hout! Ik krijg het niet gevonden. Er moeten genoeg houthandels in de omgeving zijn. Maar als ik op websites komt dan laten die wel zien dat ze hout hebben waar ze een mooi tuinhek van gemaakt hebben. Tja…. verkopen ze nou wat ik zoek of niet? Maar naar een paar zaken een mailtje gestuurd of ze hebben wat ik zoek.

Dan is het hout op. Dat wil zeggen dat uk even wat moet gaan hakken en zagen. Als dat gedaan is doe ik nog even wat aan een trapje wat helemaal begroeid is met van alles en nog wat. Als het schoon is kan ik er makkelijk af, Antares ken het trapje niet meer terug en durft er niet meer van af.

Tijd om te gaan eten. Tot morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *