Geen Grijze Dag Voorlopig

Als ik de rolluikjes open doe, blijkt het geen grijze dag te zijn. De zon!! En tussen de snel passerende wolken schijnt ze zowaar voldoende om het warm te krijgen. De verwarming kan vandaag uit blijven. Na de koffie ga ik aan de slag. Het bakhuisje moet vandaag vrij van braamstruiken gemaakt worden. Nu kan het. Als ik op ambachtelijke wijze bezig ben komt de buurvrouw van de koeien aanrijden. Als ze terug is van het voeren van de koeien maken we een praatje over mijn werkzaamheden en dat braamstruiken erg vervelend zijn. Ook verteld ze dat er ergens verderop van het waterstroompje, waar het bakhuisje naast staat, een waterbron moet zijn. In ieder geval dat denk ik te begrijpen. Ze gaat weer weg en ik ga verder. Alle stukken braamstruik die ik gerooid heb liggen op een hoop, het tijd voor koffie. Even later ga ik verder bij het bakhuisje, er staat namelijk nog een stuk boom waar weer scheuten van aan het uitschieten zijn. Gewapend met mijn kettingzaag maar ik het stuk boom gereed voor brandhout. Ook bij een andere boom zijn onderaan de stam wilde takken. Die moeten weg. Heb me in Chili laten vertellen dat dat beter is voor de rest van de boom. Sol en Antares komen ook nog even een kijkje nemen en die laat ik graag het resultaat van vandaag zien.

Als ik helemaal klaar ben voor vandaag, en bij het bakhuisje nu even niets meer kan doen, keer ik huiswaarts. Binnen heeft Sol alles spik en span gemaakt en de lucht van schoonmaakmiddel komt me te gemoed.

Uit de reacties die ik op de vraag van gister heb gekregen blijken het spiegelei en het bakhuisje bij elkaar te horen. Het is om brood in en uit de doen. Mooi! De winnaar van deze vraag is Chris v V. Die heeft afgelopen nacht rond 1 uur het juiste antwoord gegeven. Chris, jij mag als prijs voor je zelf een vers gebakken brood gaan kopen (zelf betalen 😉 )

We gaan even om een boodschap. Als we terug komen zijn er twee electromonteurs bezig. Die gaan de slimme meter vervangen. Ik had al gezien dat er niets meer op af te lezen was, ook niet als ik op de knop drukte. Nu hebben we een nieuwe. We hebben ze gelijk gevraagd wat er te doen is aan het knipperende licht. Daar gingen zij niet over. Maar volgens hen zit het in de huisinstallatie. Die wilde een van hen wel even bekijken en wat aanwijzingen geven met wat we door een installateur moeten laten doen. Eigenlijk alles vervangen, maar dat had ik, als electromonteur, zelf ook al bedacht. Als de nieuwe meter het doet vertrekken ze weer.

Nu wil ik even wat beter in het gebouw gaan kijken wat op dit moment verhuurd wordt (deels, anders ga ik er niet binnen). De boven verdieping wordt bewoond door een witte kat, die gelijk begint te spinnen zodra hij of zij je ziet. In een ruimte staat een grote houten kist. Zouden daar dan de verstopte Euro’s in liggen? Helaas, alleen wat troep en twee aardewerk schalen. Maar ik vind nog een kist, meer een koffer en ook van hout. Ook daar niet de gehoopte schat. Er staan nog wel wat andere bruikbare spullen. Ook zie ik dat er een lekkage is. Zodra ik een ladder heb, een veilige want er staan er hier wel die ik niet vertrouw. Dakpannen hebben we nog liggen dus de reparatie moet zo gefikst zijn.

Nu willen we naar de Action, de Spaanse dan, om wat prullaria te kopen voor in de keuken.

En als toetje het uitzicht vanaf de oprit bij het bakhuisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *