Gaat Lekker Vandaag!

Al bijtijds gestart in de slaapkamer. Het frame van het plafond moet vandaag af! En dat is gelukt. Na eerst het stuk af te werken waar ik eerder deze week mee gestart was te hebben afgewerkt, kon ik aan het laatste stuk beginnen. En dat ging eigenlijk sneller dan gedacht. Tussen de werkzaamheden door melk gaan halen en met de buurman het bos in. Dat klinkt misschien even raar, maar de buurman wilde de waterbron laten zien die ik al een tijdje zocht. Gister dacht ik die gevonden te hebben, maar dat bleek iets anders te zijn. Nu weet ik waar KRAAK helder water uit de grond komt en richting ons huis gaat. Als de bron met de pomp (aan de kant van de weg) Bron nummer 1 is, dat is de bron die ik vandaag voor het eerst zag bron nummer 2. Er is er nog een die ik weet te vinden, die draagt hier in de buurt de naam Fuente Freán (Fuente = Bron), bron nummer 3. Dan zijn er ook nog bronnen 4 en 5 volgens de buren. Ik denk dat we met al dat bron water het maar eens in flessen gaan doen en verkopen als ‘Agua Fuente Freán’, kleine flesjes en heel duur! Heel duur omdat ik een BLAUWE overall aan trek, mijn handen bij het flesje houdt zodat het ingestraald is en en de heilzame werking heeft van Freán. Big business, we worden al flessen instralend rijk! Maar alle gekheid op een stokje, ik weet nu waar de tweede hoofd bron is. Dan komt de buurvrouw, of we kunnen helpen bij de naar de wij loodsen van de koeien, 2 stuks. Zeker kunnen we dat. Sol en ik gaan ieder op strategische plaatsen staan. Ik voel me net een oud collega, die deed dat soort dingen ook bij de avondvierdaagse in Prinsenbeek, wij hebben alleen geen geel hesje aan. Als de twee koeien mijn kant uit komen stuur ik ze als echte verkeersregelaar richting Sol die ze vervolgens de wei in stuurt, waarop de buurvrouw de wei afsluit. Weer even later komt de buurman op de tractor met daar achter een frees. Hij komt de akker doen. De mest die we er van de week over uitgereden hebben wordt nu met de grond gemixt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *