En Daar Is Het Weerbericht.

Gisteren dus mijn weerstation geïnstalleerd en ingesteld. Gisteravond er ook voor gezorgd dat iedereen die het wil het weer bij ons in Freán kan volgen. Mooier kan het niet!, je leest het blog en kijkt gelijk even wat voor weer het is. Op de volgende website is het weer te volgen: https://app.weathercloud.net/d9845631417#profile Aan de linkerkant staat ook een link naar het weer bij ons, klik daarvoor op HET WEER BIJ ONS IN FREÁN (LUGO) zie ook plaatje hieronder.

Genoeg over het weerstation, al gaf het wel aan dat het mooi weer was. Ik ben even in de achtertuin aan de gang geweest om daar wat verder op te ruimen. Er lag nog een hoop hout wat ik nog moet om toveren naar stookhout. Daar is het nu bijna netjes. Nu alle andere troep nog opruimen. Maar dat is voor een andere keer.

Naast ons huis staat een klein stalletje wat op instorten staat en dat ook gaat doen als ik er niet snel een (tijdelijke) oplossing voor zoek om instorten tegen te gaan. Ik vertelde daar een paar posts terug over. Vandaag heb ik er dus wat aangedaan. Eerst heb ik de vloer wat vlakker gemaakt. Daarna heb ik een halve boomstronk voorzien van een sleuf waar dan weer een paal in past die het niet ondersteunde stuk van een balk moet stutten. Volgens mij kan het er nu weer even tegen. Niet voor niets eens een basis cursus bouwkunde gedaan. Ook was een deel van het stalletje begroeid met braamstruiken. Was… nu dus niet meer. Met las handschoenen (van die hele dikken lederen) heb ik de struiken aangepakt. De ingang is nu weer te betreden zonder ergens aan een braamstruik te blijven hangen. Ook de buiten muur is weer schoon.

Na de braamstruiken nog wat ander tuin werk gedaan langst de kant van ons huis.

Over het stuk grond, waar van wij en de buurman vinden dat het ook van ons is, waar over ik gisteren schreef (het rode stukje) heeft Sol contact gehad met de advocaat van de makelaar. Die kan er niets over vinden, maar neemt contact op met de verkopende partij. Die belt even later dat ze zeker weet dat het van ons hoort te zijn. Ze gaat bij het kadaster informeren en regelen dat het goed komt. Ook de contracten die we gister op fouten gecontroleerd hebben, hebben we terug en zijn nu (op dat ene stukje goed)

Dan nu onder de douch, want ik ruik mezelf…

UPDATE: 19u43 telefoon gehad van de advocaat. Rode stukje op de kaart (van gister) behoort bij de verkoop te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *