Eerste Werkdag Van Sol

De buren hebben het erg druk. Geen idee of de andere buren het ook zo druk hebben. Maar als ik hier rond kijken dan is het druk met tractoren die af en aan rijden en koeien die vroeg op de dag ergens naartoe worden gebracht en in de avond weer terug worden gebracht. Ik had geen idee hoe vaak een koe gemolken moest worden. Blijkt dat ze 2 keer per dag gemolken moeten worden. Dus voor zover we kunnen overzien, melken de buren de koeien 2 keer per dag, worden ze naar een wei gebracht en later weer naar de stal gebracht. De buren doen dat op 2 plaatsen, de koeien die bij hen staan en die bij ons staan. De stal moet schoongemaakt worden en dan nog allerlei werkzaamheden op het land. Op 2 van onze weilanden staat het gras inmiddels 80 cm hoog. Veel andere zie ik het al maaien en een paar dagen later van het land afhalen. Lijkt er op dat ze geen tijd hebben voor het gras. We hebben al vaker aangeboden dat wij best die 5 koeien bij ons eten kunnen geven, hoe moeilijk kan het zijn. Maar dat hoefde nooit. Maar met ingang van vandaag is daar verandering in gekomen. Sol heeft een baantje, wel vrijwilligerswerk, maar in de ochtend geeft ze de koeien te eten en later op de dag, als het weer het toe laat, zetten we samen 3 van de 5 koeien bij ons in de wei. ‘S avonds doen de buren de koeien dan weer de stal in.

De buurman zou gister middag groente komen planten. Gisteravond laat zij hij dat hij het vandaag in de middag zou komen doen. Dan moet de akker er netjes bij liggen! Dus kanten maaien. Nu is kan toch aan het maaien ben de achter tuin ook maar gelijk gedaan. Op de akker is ook een vijver, eigenlijk een watervoorraad, die staat al jaren leeg en er groeit van alles in wat eigenlijk niet in een watervoorraad vijver hoort te groeien. Met de bosmaaier ook maar even in de, in de toekomst, vijver bezig geweest. Het is nu beter te zien dat het ooit iets was met water er in. Wij willen een vijver met een paar eenden. Dan moeten er straks waterplanten in en geen braamstruiken en kleine boompjes.

Antares. Het gras waar ik het zo even over had, zou wat Antares betreft best korter mogen. Zoals ik zij is het 80 cm hoog. Als hond van nog geen 40cm hoog wordt het dan erg lastig lopen. Ze kan nu alleen nog lopen waar ik net gelopen heb. Het rondje wat we lopen gaat door de wei naar een pad en via de weg weer terug. Thuis valt ze nu zowat dood neer. In maart, als we dit rondje liepen wilde ze gelijk daarna weer een rondje, dat is nu wel anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *